140 ГОДИНИ БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ – www.359news.bg

140 ГОДИНИ БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

Юбилеят е под почетния патронаж

на президента на Република България г-н Румен Радев

 

Във връзка с отбелязването на годишнината Ви каним на организираните

на 25 октомври 2018 г.(четвъртък) празнични прояви

 

В 15.00 часа в зала „София“ на БЧК ръководителите на организацията, доброволци и служители от цялата страна ще посрещнат президента на Международната федерация на Червения кръст/Червения полумесец (МФЧК/ЧП) Франческо Рока и представители на Международния комитет на Червения кръст. Тази визита приемаме като признание и уважение към мисията ни и дългогодишната ни служба в името на хуманността.
Президентът на Федерацията Франческо Рока, председателят на БЧК акад. Христо Григорови и генералният директор д-р София Стоименова се срещнаха с вицепремиера по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева. Обсъдени бяха най-наболелите хуманитарни проблеми в света. Министър Захариева изрази подкрепата си към проект на БЧК, в сътрудничество с МФЧК/ЧП, за създаване на склад за бедствена готовност у нас, който да обслужва целия регион, както и на училище за обучение на парамедици от Балканския регион.

„Високо ценим дейността на Българският Червен кръст не само на местно, но и на международно равнище. Ще продължим да подкрепяме организацията, която би могла да играе ролята на „хуманитарен хъб“ за региона“ – заяви Франческо Рока.

Президентът на МФЧК/ЧП се срещна и с зам.-министър председателя Томислав Дончев, със зам.-министъра на вътрешните работи Милко Бернер и с директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР, главен комисар Николай Николов.

Днес Франческо Рока ще бъде приет на „Дондуков“ 2 от президента на Р България Румен Радев.

От 17.00 часа Софийска градска художествена галерия ще бъде домакин на срещата на Франческо Рока с повече от 100 младежи-доброволци от цялата страна. Заедно с президента на Федерацията те ще „измерят“ колко доброволчески опит има в залата и ще проведат отворена дискусия за предизвикателствата пред доброволчеството днес.

В 19.00 часа е началото на тържественото честване на 140-годишнината в Народния театър „Иван Вазов“ с участието на президента на Р България Румен Радев. След официалните приветствия предстои концерт, под надслов „Заедно помагаме“, в който изтъкнати български изпълнители даряват таланта си за каузата на БЧК.
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *