Антон Тодоров вече не е депутат – www.359news.bg

Антон Тодоров вече не е депутат

Парламентът прие оставката на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров. До нея се стигна след интервю в сутрешния блок на Нова телевизия. По време на дебатите опозицията обвини управляващите в опит да натискат журналистиката.

Антон Тодоров обяви, че подава оставка след скандал заради негови думи към водещия на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев. Депутатът каза на журналиста, че употребява силни думи, които могат да му изядат хляба. „Вече изядоха хляба на колежката ви – и тя беше тръгнала малко в някаква посока, но нещо виждам, че липсва столчето й“, каза още в интервюто си Тодоров. Партия ГЕРБ се разграничи от казаното на народния представител. Той самият пък поднесе извиненията си на Николаев и заяви, че думите му били превратно интерпретирани.
„Заради опитите моята реплика да бъде превърната в етикет на партията, от която съм избран, на нейния лидер и милионите хора, гласували за нея, моля да приемете оставката ми като народен представител“, написа Тодоров в писмо, с което оповести, че подава оставка.

Той специално подчерта, че решението е лично негово и че ще продължи да работи за ГЕРБ.

Втора седмица депутатите обсъждат на заседание изявено желание на свой колега да излезе от редиците им. Миналата сряда народните представители оставиха зад депутатската банка избраника от Хасковски район Делян Добрев. Той поиска да си тръгне от Народното събрание, след като се разгоря скандалът с назначения в Община Хасково, добил известност като „Кумгейт“ ./dariknews.bg
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *