АВАНГАРДИСТИТЕ ОТ МАКЕДОНСКАТА БАНДА ФОЛТИН С НОВ АЛБУМ И КОНЦЕРТ В СОФИЯ – www.359news.bg

АВАНГАРДИСТИТЕ ОТ МАКЕДОНСКАТА БАНДА ФОЛТИН С НОВ АЛБУМ И КОНЦЕРТ В СОФИЯ

В последния ден от Февруари 2014-та, македонците от група Foltin, ще представят новия си албум „АНТИТЕЛО“ в столичния СОФИЯ ЛАЙВ КЛУБ! За трети път на най-добрата лайв сцена и с все по-нарастваща фен група сред родните меломани, бандата пристига с бомбастичен заряд.

Foltin е група с необичаен състав, чиято музика е трудно да се определи. Всеки опит да бъде характеризирана с един музикален жанр – етно-пънк, диско, поп или други, не би бил много успешен.

След 5-годишна пауза, в края на 2012, групата издаде своя дългоочакван най-нов албум „АНТИТЕЛО“. За първи път пред БГ публика ще може да чуем най-новото от битолските авангардисти. Богатата им палитра от балкански ритми бързо завладява, а всяка тяхна изява се превръща в бомба от емоции. За посланието на албума момчетата споделят: „Борба за свобода в обществото без излишни рамки – това е целта на АНТИТЕЛО, а последователите кои са решавате вие!“

Групата съществува от 1995 година и досега има реализирани 7 албума. Членовете й Пеце Николовски (кларинет), Бранислав Николов (вокал, китара), Пеце Трайковски (акордеон), Гоце Йовановски (бас), Славчо Йовев (барабани) и Мариян Станик (перкусии), определят музиката си като нереално страстна и духовита, характеризираща се с танцувална обстановка, която постигат с бързи македонски ритми. Описват себе си като псевдо-емигрантско кабаре и често концертите им се превръщат в истински спектакли.

Въпреки че Foltin използват стандартни музикални елементи, техният подход при създаването на атмосферата е непредвидим и преди всичко оригинален в своята музикална идентичност на англо-македонски хибрид, сблъсък между Изтока и Запада. Езикът им е въображаема смес или фонетична имитация на световни езици като: испански, френски, румънски, португалски и други.

Доста често музикантите работят по музика за театрални постановки, в които са известни със създаването на околния звук. Групата е известна и с участието си в редица музикални и театрални фестивали в Македония, Хърватска, Италия, Австрия, Чехия, Франция, Германия,Англия, Словения, Сърбия, Босна и Херцеговина, Албания, България, Унгария, Франция, Ливан.

През годините печелят не една награди и смело крачат към върха, търсейки нови и интересни проекти!
Концертът е с дата 28 февруари в Sofia Live Club! Начален час: 23.00 часа!

Билети на предварителна продажба в мрежата на eventim.bg 10 лева, на място 15 лева.

БИЛЕТИ и ИНФО тук:

http://www.eventim.bg/bg/bileti/foltin-predstavt-antitelo-sofia-live-club-349991/event.html

https://myspace.com/foltin

https://www.facebook.com/foltin.band
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *