Прелюбодейство, извънбрачно дете и голямо наследство вероятно стоят зад брутално убийство, извършено от български полицай в Гърция, което обаче прераства до повсеместна трагедия за всички замесени.

Случката се разиграва на о. Крит, където полицаят от Казанлък Красимир Карчев застрелва 62-годишният кардиолог Христодулос Казандзакис.

Лекарят е разстрелян колата си, навръх рождения му ден. Той е ранен три пъти в гърба и веднъж, фатално, в главата, след като полицаят му организирал засада на пътя.

Случката е шокирала общността на острова с бруталността си. На своеобразната екзекуция има свидетели, а българинът е заловен много бързо.

Оказва се, че той е стар познат и най-вероятно любовник на съпругата на лекаря – Дешка Говедарова, също от Казанлък. Тя също е задържана в полицита.

Говедарова от дълго време е започнала да работи като камериерка в Гърция, където се запознава и влюбва, а впоследствие и жени за заможния кардиолог. Те имат и 3-годишно дете.
Жената и Карчев се познавали отдавна и започват любовни отношения преди няколко години, както и сами признават.

Полицаят, който е на 37 и има 10-годишен опит като оперативен служител в МВР, често започнал да пътува до Крит. Той има син от предишен свой брак.

Гръцките власти имат няколко предположения как се е стигнало до фаталния 7 октомври. В основата са любовните отношения между двамата българи, възпрепятствани от гръцкия лекар. Същият обаче е оставил зад себе си голямо наследство, което е възможно също да е било мотив за деянието.

Предполага се и че Казандзакис се е усъмнил дали той е биологичният баща на детето си, тъй като вече бил наясно с изневярата на жена си и може би е искал ДНК-тест на детето.

Заловеният полицай е направил самопризнания за убийството пред гръцката полиция.

Неясна ще е съдбата на малкото дете, което или ще бъде поето от гръцките институции, или ще отиде при баба си в Казанлък.

Братът на Дешка решил да почете паметта на убития й съпруг, но бил изгонен от погребението.