Бареков към варненци: Гласувайте, за да сменим системата! – www.359news.bg

Бареков към варненци: Гласувайте, за да сменим системата!

Над 3000 дойдоха на закриването на кампанията на ББЦ във Варна

С протести се сваля правителство, но само с избори се сменя системата, заяви лидерът на ББЦ Николай Бареков във Варна на закриването на предизборната кампания на партията с коалиционните й партньори ВМРО, ЗНС и Гергьовден пред над 3000 души, които се включиха и в шествието из града по-рано. На сцената в пълната зала на Фестивалния комплекс в морската столица се подредиха всички кандидати за евродепутати от листата на коалицията.

Надявам се, този път българският народ да разбере, че трябва да се гласува. Ако искаме промяна, трябва да гласуваме в неделя за единствената нова партия ББЦ със съюзниците й ВМРО, ЗНС и Гергьовден. Само това ни гарантира, че ще имаме избори и за ново Народно събрание. Защото този български парламент е изчерпан от съдържание, категоричен бе лидерът на ББЦ. Когато стотици хиляди деца в България стоят гладни, Борисов и Манолова се карат за кафеварката, при това за турско кафе, подкрепи с пример нуждата от смяна на статуквото Бареков. Той каза още, че дори социологическите агенции, на които плащат опонентите му, дават минимум 12 процента за ББЦ и коалиция и прогнозират победа над ДПС.

Бареков припомни, че именно от Варна тръгнаха протестите срещу монополите преди година и половина и отдаде почит към паметта на самозапалилия се Пламен Горанов. „Ще позволим ли Борисов да се върне на власт?“, попита Бареков, а залата му отговори единодушно „Не“. „Варна го свали, Варна трябва да го държи вън от властта“, каза на варненци лидерът на ББЦ.

Българската икономика се управлява от Октопод, картел стои начело на политиката, обяви още той. Този картел се оглавява от ключови функционери на две антибългарски партии – ГЕРБ и ДПС. Днес това правителство е заложник на картела между ДПС и ГЕРБ – тези две партии раздават порциите в българската държавата, те решават кой да строи, кой да печели обществените поръчки и кой да раздава еврофондовете. Те сриват бизнеса, задушават го, сриват доверието в пазарната икономика“, посочи Бареков и отново повтори, че партиите на статуквото крадат от майките, децата, болните и възрастните хора. „Това е цинизъм“, категоричен бе Бареков.

Лидерът на ББЦ се обърна към българския бизнес, като го призова да остави хората спокойно да решават за кого да гласуват. „Вотът, който ББЦ ще вземе на тези избори в неделя, ще бъде победа на българския трудов народ“, посочи той.

Големите провокации са пред нас, това е само първата крачка към смяната на модела, предупреди още лидерът на ББЦ по повод сигналите за фалшивите емисари на ГЕРБ, които се представят за агитатори на Бареков и събират подписи в тетрадки с обещание за пари. „Цинично и обидно е да се отправя такава срамна оферта към европейски гражданин. Не рискувайте бъдещето си – на себе си и децата си. Не продавайте гласа си на такива търгаши, чието място е в прокуратурата и от там знаете къде“, призова Бареков.

Той обяви, че ще бъде създаден специален социален фонд във Варна, който ще се ръководи от доц. Христо Бозов. В този фонд ще постъпват даренията от заплатите на евродепутатите на ББЦ, поясни той. „И Варна, и българският народ заслужават повече, ние ще го вземем от политиците и ще го върнем на народа“, зарече се Бареков.

Преди началото на заключителната среща лидерът на „България без цензура“ се появи с четири деца – Симона Иванова, Даяна Маринова, Лиляна Кръстева и Октавиан Кръстев. „Ти вече си политик и ще ме носиш на конче, ми каза Симона пред Фестивалния комплекс. Да, така е, политик съм и ще ви нося на гръб, ваш съм“, отговори Бареков.
Парите, с които вашите деца трябваше да плуват, да танцуват, да спортуват без да плащат, бяха откраднати, обърна се към варненци зам.-председателят на „Евромайки“ Даниела Колева. За това ще се борим в Европарламента – за истинска социална политика, а не за паразитиращата, зарече се тя.

Вашата подкрепа ни е нужна, защото с нея ще добием увереност. Изборите за Европейски парламент ще отминат, но ние продължаваме, каза лидерът на ББЦ в морската столица и кандидат за евродепутат доц. Христо Бозов. „Подкрепата на Варна е важна – каквото се случи там, това става и в България“, заяви той.

Днес закриваме нашата кампания, но тя не приключва дотук. Тя ще продължи до момента, в който се нанесе удар на тази престъпна върхушка, каза от своя страна лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Сегашното правителство обеща, че ще премахне монополите, но не го направи, защото е част от онази престъпна върхушка. Време е да покажем, че не сме „рая покорна“ и да се борим за нашите права, призов войводата.

Силна армия, силна полиция, силни служби за сигурност и смазване на престъпността, обеща пред варненци зам.-председателят на ББЦ Росен Петров. Само при това положение сегашните управляващи няма да раздават порции, а порциони, коментира той и подчерта, че истинската битка предстои в неделя. Росен Петров се обърна към варненци с пожеланието да бъдат точно както дедите си „весели в боя“.

Хората искат повече работни места, край на мизерията достойно здравеопазване, образование и справедливо разпределение на субсидиите, подчерта от своя страна лидерът на ЗНС Румен Йончев. Много от решенията на тези проблеми може да ги даде Европа, но досега не се възползвахме, посочи той и съобщи, че няма да участва в утрешното гласуване по вота на недоверие. „Истинският вот ще се гласува в неделя“, заключи той.

Предишните управляващи погазиха най-големите достижения на демокрацията, каза Светлин Танчев. „Нашите редици са отворени към онези хора, които искат да променят това статукво, което е на власт вече 25 години. Имаме капацитета и можем да променим нещата“, категоричен бе той.

Срамувам се да кажа, че само преди месеци за последен път повярвах в обещанието на едни хора, че най-после предимство ще имат експертите, повярвах и бях излъгана за сетен път, призна Нешка Робева по адрес на БСП и тяхното уж експертно правителство с ДПС. Призовавам ви да дадете своето доверие за сетен път, но за първи път на тях – на младите хора от ББЦ, призова Нешка Робева. Не може българският народ да се нареди на края на опашката след щастливите кокошки, крави и прасета. Не може Европа да се отнася към нас като с хората от задния двор, каза пред варненци златната ни треньорка.

http://barekov.com/
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *