Бареков: Нашата цел е работни места и спокойствие – www.359news.bg

Бареков: Нашата цел е работни места и спокойствие

Ще спечеля и най-трудния рунд в живота си

Нашата цел е да има работни места и спокойствие. С това послание лидерът на „България без цензура“ и водач на евролистата на коалиция ББЦ, ВМРО, ЗНС и „Гергьовден“ Николай Бареков се обърна към жителите на Казанлък. Градът е поредната спирка от Националното турне на коалиционните партньори.

„Никога не съм губил, ще спечеля и най-трудния рунд в живота си. Ще успеем да влезем в управлението, но там ще ни предстои още по-тежък рунд. Имало е време, когато българската икономика е била седма в света. На 40 години съм и не мога да чакам повече, време е да си върнем държавата“, отсече лидерът на ББЦ.
Ние сме единствените, които имат връзка с народа и реалността, каза още Бареков и за да онагледи ситуацията той насочи вниманието на хората към онова, за което говорят конкурентите му. „ГЕРБ, които бяха свалени с камъни от властта, говорят за финансова стабилност и за магистрали. Но няма такива, не го ли виждат?“, попита Бареков. Какво обещава БСП? Работа за млади хора, но те управляват от 12 години, какви работни места създадоха за това време за младите хора при положение, че в момента у нас има рекорд на младежката безработица – 35% от младите хора нямат работа“, коментира той.

Искам да ви обещая, че ББЦ, заедно с ВМРО, ЗНС и „Гергьовден“ гарантират край на лъжите на БСП и изваждането на ДПС от властта, зарече се лидерът на „България без цензура“. Нашите политици са родоотстъпници, те знаят само да крадат, коментира той и бе категоричен, че реформи трябва да се правят във всички сектори.

Бареков посочи, че му е нужна една петилетка, за да накара младите хора да възродят страната, защото народът ни има нужда от енергичен лидер. „Затова моята молба към вас е да ни дадете подкрепа на 25 май, а после ние ще ви върнем жеста“, призова той.
Бареков коментира и създаваната анкетна комисия от БСП и Атака, която да разследва връзките на президента с монополите. „Преди месец го направихме, но никой не ни подкрепи, а днес те заради техни си чисто политически цели взеха нашата идея“, подчерта Бареков. Той припомни, че партиите в парламента не са подкрепили и за законопроекта „Чисти ръце“ и посочи, че вероятно няма да го направят.

Живеем във време, в което самочувствието на хората се стопи, каза от своя страна зам.-председателят на ББЦ Рада Коджабашева. В основата на всичко стои достойнството на един човек и на една нация, подчерта тя и бе категорична, че политиката трябва да се прави от достойни хора и хора с постоянство. „За мен е важно да виждам повече кирилица на етикетите, но като икономист за мен е важно да има и ново качество на работния процес“, посочи тя. Коджабашева призова на хората да гласуват на 25 май и цитира думите на Рузвелт: „Няма от какво да се страхуваме, освен отсамия страх“.

Мога да приема, че сме най-бедната държава, но не и че сме глупаво общество. Основание за това ми дават хилядите млади хора, които срещам по улиците, каза председателят на „Гергьовден“ Драгомир Стефанов. Мога да приема, че у нас живеят хора от различни етноси и вероизповедания, но не мога да приема, че в различни институции, където се вее българския флаг, ще трябва да се говори на език, различен от българския. Не приемам държавата да стимулира това да си трайно безработен, да няма пари за спорт, категоричен бе той. Стефанов припомни, че вчера се е положил подписа си подписа в споразумението за честни избори и разказа, че след церемонията е попитал представителите на ГЕРБ и на БСП дали се чувстват удобно, защото смятат да обяват 26 май за неработен ден, за да накарат хората да излязат в по-дълга почивка и избирателната активност да е малка.

Не съм се занимавала с политика, защото винаги съм мислила политиците за лъжци, но повярвах в една кауза и ето ме тук пред вас, каза Даниела Колева от „Евромайки“. Тя посочи, че ще се бори за социални политики, но не такива, каквито са сега. „Не може да превърнеш в своя професия това, че си многодетен родител и да не вършиш нищо, а онзи, който е отделил време, пари и усилия да се образова, да си остане без пари, а да се дават на хора, които нищо не работят. Това трябва да се промени“, категорична бе тя. По думите й за всеки трябва да има достоен живот и затова е крайно време да се погрижим да има безплатно здравеопазване за децата и възрастните хора, както и достойни пенсии.

За мен чест да бъда в града на розите и оръжията. Това каза през хората от Казанлък зам.-председателят на ББЦ Росен Петров. „Оръжейната индустрия носеше по 1,5 млрд. долара на България, но къде отиде всичко това?“, попита той. Където и да е отишло, факт е че го няма, както я няма и българската държава. Ето защо на 25 май ще трябва да си я върнем, заключи той.
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *