Бареков преговаря с ЕНП, либералите и консерваторите в Брюксел – www.359news.bg

Бареков преговаря с ЕНП, либералите и консерваторите в Брюксел

Станишев е тапата на вкиснатото вино, Орешарски да си подаде оставката, призова лидерът на ББЦ

Николай Бареков започва преговори с ЕНП, либералите и консерваторите. Във вторник лидерът на „България без цензура“ пътува за Брюксел, за да разговаря с лидерите на трите партии и да реши къде да позиционира ББЦ. Ще искам зам.-председателско място за наш евродепутат в партията, която изберем и зам.-председателско място за мен в някоя от ключовите еврокомисии. Това обяви Бареков в предаването „Всяка неделя“ по Нова ТВ. Ще дам пример на политиците как човек отстоява интересите си, обясни той пред водещия Кеворк Кеворкян като подчерта, че ББЦ е за национални държави в рамките на ЕС.

„Нашите двама евродепутати са много ценни, защото където и да отидат двата ни гласа, те ще имат ключово значение“, мотивира се Бареков и посочи, че заедно с Ангел Джамбазки имат амбицията да са силни депутати за своята държава и да отстояват интересите на страната си.

Бареков коментира и изборните резултати на коалиция ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден. „Направихме огромен пробив в редица градове. Силни сме в Русе, Благоевград, Пловдив и Варна и съм сигурен, че на следващите местни избори ще имаме кметове поне в два от тези града, каза лидерът на ББЦ.

„България без цензура“ е много интересно явление – ние сме на три месеца, тръгнахме от 0%, обясни той и посочи, че всякакъв паралел с успеха на „Атака“ на предишните избори е неуместен. Той е категоричен, че сегашният крах на „Атака“ не е толкова заради неадекватното поведение на лидера й Волен Сидеров, а защото е направила основната грешка за една партия – не е демократична. „Основното е една партия да е демократична, затова ние направихме такъв устав, че лидерът да няма право да подрежда листи и да избира хората по места“, обясни Бареков. „Сидеров прецака своите областни и общински координатори, слагайки близките си за депутати и сега няма кой да му прави кампанията по места“, коментира Бареков. По думите му същата грешка е направила и Меглена Кунева, чиято партия също няма регионални структури.
Бареков предупреди, че можем да станем свидетели на коалиция ГЕРБ-ДПС. По думите му двете партии изключително много си приличат. „И двете партии концентрират в себе си огромни властови ресурси – едните държат кметовете, другите – кметовете и централната власт понастоящем и работят в много добра симбиоза, те си подават топката непрекъснато“, обясни той.

Лидерът на ББЦ поиска Станишев и Орешарски незабавно да си подадат оставките. Според него БСП се е сгромолясала заради неадекватното поведение на Станишев и заради това, че той е продал партията си на ДПС. „Той трябва да си подаде оставката незабавно и да остави неговата партия, която е достатъчно демократична, да си избере ръководството. Вместо това, той стои като една тапа, но не от шампанско, а на вкиснато червено вино, псевдочервено, оцет“, добави Бареков.

„Недостойно е Станишев да си измива ръцете с министрите от жалкото правителство. Тези министри, начело с Орешарски, когото аз уважавам като икономист, трябва да осъзнаят, че са превърнати в опитни мишки от Сергей Станишев, а Орешарски е превърнат в експерименталното куче Лайка и вкупом са пратени в Космоса със стара съветска апаратура“, посочи Бареков. Той заключи, че ако министрите не подадат оставки до дни, със сигурност няма да могат да се приземят и ще си останат завинаги в открития Космос.

„Искам да предупредя Орешарски, да не закача фризьорските и козметичките, защото разбирам, че както Станишев си мие ръцете с Орешарски, така Орешарски си мие ръцете с фризьорките и козметичките, които щял да започне да проверява като част от сивата икономика. Обяснявам специално за Орешарски, че козметичките и фризьорките не са виновни, че вече хората нямат и 5 лева, за да се подстрижат, тъй като са докарани до просяшка тояга от това правителство“, коментира Бареков.

Симпатизанти на „България без цензура“ освиркаха лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който влезе в студиото веднага след Николай Бареков. Борисов бе посрещнат, а после и изпратен с възгласи „Бойко – турчин“, „ГЕРБ е ДПС“, „Турция е твоята родина, Ердоган е вашият баща“.

http://barekov.com/
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *