ББЦ обяви правителство в сянка – www.359news.bg

ББЦ обяви правителство в сянка

Партията запазва коалицията с ВМРО, ЗНС и Гергьовден и за предсрочните парламентарни избори

„България без цензура“ обяви правителство в сянка. Номинациите за министри и зам.-министри бяха одобрени от Изпълкома и обявени от лидера Николай Бареков. Предстои към тях да се прибавят и номинациите на коалиционните партньори на ББЦ – ВМРО, ЗНС и Гергьовден. Обявяваме своите номинации, за да покажем, че, ако се наложи, още сега можем да извадим качествени кандидатури и да управляваме веднага, обясни Бареков.

Още преди евровота Бареков обяви, че е готов за премиер.

За сектор икономика, социална политика и енергетика, пленумът на ББЦ номинира зам.-председателите на партията Рада Коджабашева и Ангел Славчев, председателката на женската структура на партията „Евромайки“ Калина Крумова и областният лидер в Сливен Георги Балабанов. За финансовата сфера изпълкомът избра депутатът Светлин Танчев, завършил финанси в „Харвард“ и градският лидер в Пловдив Хайк Гарабедян, завършил финанси в Чикаго.

Доц. Христо Бозов, лидер във Варна, е номинацията на ББЦ за здравен министър.

За секторите Национална сигурност, МВР, отбрана са номинирани зам.-председателят на ББЦ Росен Петров, бившият главен секретар на МВР Николай Радулов, ген. Димитър Цветков и ген. Валери Григоров.

За образование и култура изборът е проф. Мирослава Кортенска.

Номинациите за външен министър са лидерът на ББЦ Николай Бареков и депутатът Светлин Танчев.

За сектор правосъдие номинациите са общинският лидер в Перник Катя Иванова, която ще е представител на ББЦ в ЦИК, Васил Иванов, председател на адвокатската колегия в Кюстендил и зам.-председателят на градската структура в Пловдив адв. Дяко Дяков.

Главният секретар на ББЦ Стефан Кенов е предложението на партията за министър на регионалната политика, както и областните лидери на Габрово и Благоевград Ивелина Йосифова и Рашко Динков.

За младежката политика номиниран бе лидерът на младежката структура на ББЦ Никола Митев.
Към нашите кандидатури ще прибавим тези на партньорите ни, обясни Бареков и посочи, че лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов би бил отличен министър на отбраната, лидерът на ЗНС Румен Йончев – на земеделието, а Любен Дилов-син за културата.

ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден продължават като коалиция за явяване на предсрочни парламентарни избори, е втората новина от днешния партиен форум. Започваме да редим депутатските листи и листите за местно самоуправление, можем да имаме кметове от раз в около 30 общини, посочи Бареков. Той е категоричен, че партията и коалицията могат да удвоят и дори утроят резултата си на предсрочен парламентарен вот.

ББЦ предлага на всички партии да влязат в съюз „България без ДПС“. Това не е покана за следизборна коалиция. „Този съюз трябва да гарантира, че ще управляват български партии, патриотични организации, които не само ще извадят ДПС от политиката, а и ще пресекат начина, по който ДПС управлява и консумира власт – кръгове от фирми, които превърнаха държавата във фирма. Българският народ се продаде от немай къде, докаран до това състояние от ДПС. Държавата прилича на един холдинг, в който ДПС държи минимум 50%, управлява в полза на фирмите, които обслужват ДПС“ посочи Бареков. Той е категоричен, че ако за два мандата Движението е извън властта и спрат парите в него, то ще се разтури. ДПС загуби българските турци, категоричен е лидерът на ББЦ.

По време на пресконференцията Бареков съобщи, че депутатът Светлин Танчев става член на „България без цензура“. Той ще оглави и областната структура  на партията в София. „Приемам тази отговорност, защото намерих своето място в едно семейство, където хората са не по-малко патриоти от това, което съм изповядвал в моя живот. Винаги съм мечтал да дам това, което мога и което съм придобил от опита ми по широкия свят за подобряване на живота в България“, посочи Танчев. Той отбеляза, че страната ни е една от 15-те държави, в която изгледите за икономически растеж и инвестиционен климат са най-добри. „Чисто политическият риск в момента възпрепятства да се развият в пълните им възможности тези показатели, но смятам, че в следващите месеци ще бъдат премахнати и те и ще видим, че е възможно да се постигнат добри резултати и в икономическата и в социалната сфера“, обясни Светлин Танчев.

Зам.-председателят на ББЦ Рада Коджабашева бе категорична, че е нужно създаването на икономически съвет, който да изготви екшън план за излизане от кризата. Вратите са широко отворени за всички, които са в реалната проблематика и тези, които отварят работните места, които в момента са в изключително стресова ситуация, обясни тя. „Трябва да се очертаят приоритетите, да се направят стратегии по региони и да има контрол. Трябва да работим всички заедно“, посочи Коджабашева. По думите й предизборните обиколки са показали, че реалните хора са изплашени и нямат никаква връзка с политическата каста.“ Затова се получават неадекватни политики, от които страда стабилността на държавата. Политическата класа не успя да напише своите национални приоритети, които да защитават през годините“, отбеляза зам.-председателят на ББЦ. Експертният потенциал трябва да влезе в политиката, категорична бе тя.

ДПС е паразит, който трябва да бъде изваден от българската политика. Оставането на Движението е пагубно за държавата и ще доведе до сценарии като този в Кипър, категоричен е лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той припомни, че още през 2009 г. е предложил пакт за изолиране на ДПС, но останалите партии не са го подкрепили.

Направихме една упорита кампания, която даде резултат, е анализът на евровота на лидера на ЗНС Румен Йончев. „От тук несетне, ние се готвим за парламентарни избори. Хората искат промяна“, посочи той.

Визията ни за развитие на коалицията съвпада с тази на ББЦ и сме напълно съгласни с искания от Николай Бареков алианс срещу ДПС. Това каза лидерът на Гергьовден Драгомир Стефанов. Приемаме номинациите на ББЦ за правителство, но с препоръка то да не стои на сянка, а да работи на слънце, добави той.

http://barekov.com/
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *