Бизнесът смутен от подмяната на касови апарати – www.359news.bg

Бизнесът смутен от подмяната на касови апарати

/ / Thinkstock/Getty ImagesПълната подмяна на касовите апарати заради пробив в софтуера на Национална агенция за приходите притесни представители на бизнеса. Както стана ясно, между 30 и 70 процента от оборотите изобщо не се отчитат от онлайн системата на приходната агенция.

Мариана Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите, коментира: „Тази наложителна промяна ще доведе до допълнително натоварване на легалния бял бизнес. Който ползва касовите апарати действително с фискална връзка, не укрива данъци – обратното е, плаща си всички задължения. И в момента търговски обекти, работещи, оборотни, отчитат нулеви дневни отчети, независимо че би трябвало да имат фискална връзка с НАП. Това е несъвършенство на софтуера”.

„В момента законодателството предвижда смешно ниски глоби за нарушителите, които нямат дисциплиниращ характер. Една глоба от 200 лева просто е нищо при укриване на обороти от десетки хиляди лева. Това е максималната глоба, която понякога се прилага”, допълни Кукушева./dariknews.bg
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *