Близки и приятели се прощават с убитата Виктория Маринова – www.359news.bg

Близки и приятели се прощават с убитата Виктория Маринова

 БГНЕС
Близки и приятели ще се простят и ще изпратят за последно убитата журналистка Виктория Маринова в Русе. Поклонението започва в 10.30 часа в храма „Света троица“.

Засилено е полицейското присъствие в Русе заради ескалирало през последното денонощие напрежение. В четвъртък група мотористи се появи в махалата, където живееше лелята на задържания за жестокото престъпление. Роднините му обаче напуснаха квартала заради страх от отмъщение. Тази сутрин обстановката е спокойна, увери директорът на полицията старши комисар Теодор Атанасов.
Обвиняем за убийството е 21-годишният русенец Северин Красимиров. Той беше задържан от германските власти във вторник вечерта по искане от българската страна. Младият мъж се укривал в дома на майка си в германския град Щаде.

На нарочен брифинг след ареста на Красимиров, полицията даде подробности за разследването. Вътрешният министър Младен Маринов потвърди, че са иззети веществени доказателства, коитосвързват пряко лицето с местопрестъплението.

Главният прокурор Сотир Цацаров разкри, че на Красимиров задочно са повдигнати две обвинения. Първото е за изнасилване, за което предвиденото наказание е от 10 до 20 г. затвор. Второто – за извършване на убийство по особено жесток начин, което се наказва с 15 до 20 години затвор или доживотен затвор, или доживотен затвор без право на замяна.

Предстои германският съд да реши дали Северин Красимиров да бъде екстрадиран./www.dariknews.bg
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *