БНТ трябва за компенсира проваленото участие на КОД-Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП – www.359news.bg

БНТ трябва за компенсира проваленото участие на КОД-Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП

Жалбата на „КОД-Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП” до ЦИК срещу опитите да се бойкотират от управляващите партии дебатите по БНТ, за да не може избирателят да чуе повече и различни мнения, даде резултат.

ЦИК отговори със становище, от което полза ще имат всички други партии и коалици, различни от БСП, ДПС и ГЕРБ, да могат да използват пълноценно предоставените им безплатни възможности за участие в национален ефир.

 
ЦИК „счита, че с оглед спазването на принципа на обективно и справедливо отразяване на проявите на кандидатите БНТ следва да представи допълнителна възможност на коалиция „КОД-Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП” да вземе участие в предаването „Още от деня” в следващите дати, определени, съгласно Приложение  4, независимо от факта че коалицията е включена за участие в предаването и в следващи дати”, според отговора на жалбата, изпратен до д-р Антония Първанова и до БНТ.

 

Представител на „КОД-Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП”  трябваше да участва в дебат в предаването „Още от деня” на 30 април срещу опоненти от БСП и ДПС. От двете партии отказаха да участват,  а според клауза в споразумението с БНТ„предаването пада”, ако е само с един участник.
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *