Бойко Борисов: Разпадът в държавата е тотален – www.359news.bg

Бойко Борисов: Разпадът в държавата е тотален

Разпадът в държавата е тотален. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Народното събрание. По думите му, най-важната институция – парламентът, не може да се събере да работи. „Под достойнството ми е да коментирам министър Драгомир Стойнев. Ако ГЕРБ е толкова силен и може да влияе на решенията в Европа, то нека си дадат оставката, и да оставят ГЕРБ да работи“, призова Борисов. Според него националният интерес е да бъде спазено българското и европейско законодателство. „Национален интерес е това, което гарантира на България приходи. Това, което Стойнев, Орешарски и Станишев направиха, е поредният фарс. Правят първа заварка, а сега им ги няма тръбите. От миналия август слушаме, че ще подпишат договор за „Южен поток”. Цялата власт е в тях, защо не го подписват?”, попита председателят на ГЕРБ. Бойко Борисов посочи, че Станишев ще се запомни с неговите първи копки. „Прави първа копка на Белене, а сега там има един гьол. Прави на „Южен поток”, сега има останали само няколко бетонни стълбчета. Какво им е виновен ГЕРБ“, попита Борисов. „Те на думи са много силни. Те замразиха и АМ „Хемус”, извадиха я от европейската програма и направиха Северна България провинция. Тунелът под Шипка те го замразиха, не друг”, добави председателят на ГЕРБ.

„Няма да одобрим кандидатурата за председател на Сметната палата. За съжаление, това е поредната институция, която вече няма да съществува, включително и за нас. Как може, бивша съветничка на Станишев да дойде след това като институция, и да одитира политическите партии? Това е тотален разпад. След това действително ще има голяма чистка. С тези безумни назначения, които правят, няма как да не се случи това”, категоричен бе Бойко Борисов. По повод това, че от Държавен фонд „Земеделие” признаха, че по времето на ГЕРБ не е имало яхти, закупувани с европейски средства за земеделие, председателят на ГЕРБ посочи, че това са опорните точки, по които работят управляващите. „В момента тези хора в Държавен фонд „Земеделие“ дават да се правят проекти, програми, които дори от Брюксел не са одобрени. Разпадът в държавата е тотален“, подчерта отново Борисов. Председателят на ГЕРБ изрази загриженост, че шефовете на горските стопанства няма да признаят къде носят по 45 000 лева на 19-то число всеки месец, защото се страхуват. „Със смъртта на Юри Миков, Бог да го прости, който беше поел ангажимент да го каже там, където трябва, сиреч в прокуратурата – кога, къде и как се случват тези неща, вече не съм оптимист, че някой ще си отвори устата да говори по тази тема“, заяви Бойко Борисов.
По думите му, с този парламент и с тази тройна коалиция на БСП, ДПС и Атака, която се събира по коридорите на Народното събрание, няма никакъв шанс в държавата да се случи нещо положително. „В България нищо не е прогнозируемо, затова и инвеститорите бягат, затова безработицата нарастна с повече от 40 000 души, отколкото ние оставихме. Затова инфраструктурните проекти се замразяват, спират се плащания”, обясни Бойко Борисов. Според него е по-добре всички да си вземат отпуск и да се направят избори, за да се стабилизира държавата. „Искра Михайлова работила ли е досега като министър? Аз не си спомням, тя да е работила като министър. По-добре всички да си вземат отпуск, да се направят избори, и да се стабилизира държавата. ДКЕВР всичко отлага за изборите, дали цената на тока, дали за ЕРП-тата. Тотален разпад, това е точната дума“, посочи председателят на ГЕРБ.

На въпрос от журналист на Би Ти Ви, Борисов заяви: „Искам да ви благодаря на вас, че ми поискахте 10 000 лева да ми пуснете репортаж с канцлера Меркел, официално посещение. Не, че ще ги платя и не че съм ги платил. Но ми е много интересно как едни политически партии, които нямат субсидии, от сутрин до вечер са по всички национални телевизии. Как ще става това, не го знам. Благодарете на вашето ръководство, но според мен едно официално посещение си е новина. А вчера пуснахте, че според „Алфа рисърч“, БСП е пред ГЕРБ. Разбира се, грешка, но не случайна“. По думите му, за предизборната кампания медиите ще вземат хубави пари от партиите, разбира се без ГЕРБ. „После да направим още едни избори, да сте добре поне вие“, допълни Бойко Борисов.
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *