Бойко Борисов: Ще дойдат избори наесен, когато трябва да се прави новия бюджет – www.359news.bg

Бойко Борисов: Ще дойдат избори наесен, когато трябва да се прави новия бюджет

Ще дойдат изборите наесен поради една причина, не че ГЕРБ или някой може да ги предизвика – ще дойдат, когато дойде времето да се прави новият бюджет. Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в предаването „Тази сутрин“на бТВ. „При тези параметри в момента, при това, че приходните агенции не събират нито данъци, нито митниците работят както трябва, няма откъде да дойдат парите. В същото време трябва да се плащат в железниците огромни пари, за мутрисите „Сиеменсите“ още 300 милиона не са платени, падежите 2015 година по големите кредити, с една дума тези „сладури“ тогава ще искат да дойде някой да им обере тези негативи“, обясни Борисов.

Бойко Борисов бе категоричен, че това, което вижда сега е вече случила се катастрофа. По думите му, неодифинансирането на болниците и дупката в здравната каса до края на годината ще мине половин милиард. „Това, което има на сайта на финансовото министерството е 874 милиона дупка в бюджета сега. Ето ви 1,3 -1,4 милиона само от тук. Прехвърлените пари за осигуровки, които Орешарски – „експертът“ прехвърли за 2015 година – още 200 милиона, ето ви 1,7 милиарда плюс 7-те милиарда близо, които взеха за енергийните дружества изобщо в държавата – виждате ли каква цифра става. Затова всички говорят, че на есен щяло да има избори“, подчерта лидерът на ГЕРБ.
Бойко Борисов заяви, че срещата в Кърджали с Лютви Местан е имала единствена цел да успокои напрежението след няколко изказвания на политически лидери, че Кърджали е мястото на раздора и оттам би могло да тръгнат някакви проблеми. Според Борисов така са дали възможност на мюсюлманите и християните, които са в двете партии да видят, че са противниците само на политическо ниво.

http://www.gerb.bg/
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *