Божидар Данев за купуването на бизнеса на Цветан Василев от LIC33: Това е най-голямата измама на прехода – www.359news.bg

Божидар Данев за купуването на бизнеса на Цветан Василев от LIC33: Това е най-голямата измама на прехода

Когато се установи капиталовата дупка над 4,2 млрд. в КТБ – ако държавата беше взела тогава решение да блокира активите на всички дружества, свързани с КТБ и на практика съкредитори на банката, и по цялата верига, докато стигне реалните активи, нямаше да се получи това явление да се опразва банката и всички читави активи да се продават на безценица и с подставени лица. Така че, когато държавата взима решения за отнемане на лиценз, преди това трябва да мисли да променя законите, а не сега да се опитва да променя законите, за да може да навакса това, което беше в нейните ръце, каза председателят на Българската стопанска камара (БСК) Божидар Данев в интервю за предаването „Нещо повече“.

По отношение на появилия се инвеститор  LIC33, готов да закупи активите на Цветан Василев, Данев каза: Това е една от големите измами, които се извършиха. Бих казал, че това е измамата на десетилетието, да не кажа най-голямата измама на прехода. За голямо съжаление, държавата не успя да защити своите интереси.
Данев беше категоричен, че регулаторните органи не са си свършили работата: Банката е доведена до едно състояние, при което има едни кухи активи, те са прехвърлени на други дружества, които от своя страна са ги прехвърлили на трети дружества по веригата, т.е. даден е заем на фирма, която няма зад себе си никакви активи, тя пък е дала заем на друга фирма, която притежава активите или ще купи активите. Възможни са различни схеми на подобни операции. Спокойно можеше тези операции да бъдат предвидени и държавата да защити своето./bnr.bg
6 Comments

 1. Ерика

  27 март, петък, 2015 год. at 10:14

  Е така като започнете да се превземате и ми иде да пръцна. А най-голямата измама на прехода е ГЕРБ

 2. Даниела

  27 март, петък, 2015 год. at 10:23

  Аз не знам кое е измамното. Дошъл инвеститор, имал- купил, дали му. Този, който му го е дал е виновен, а не инвеститорът. Ти като ти правят баница, оплакваш ли се? Луд е този, който я прави.

 3. Весо

  27 март, петък, 2015 год. at 10:24

  Ами хубаво, изгонете всички инвеститори и оставете държавата да фалира.

 4. Tanq

  27 март, петък, 2015 год. at 12:25

  Хайде, хайде сега, нека не забравяме Ванката Костов, дет направи квото можа за себе си и такова таковата на всичко останало. Не бъркайте един чужд инвеститор с тая национална катастрофа. Ако държавата си беше на мястото, нямаше изобщо да гръмне КТБ.

 5. Емил

  27 март, петък, 2015 год. at 16:25

  А, стига бе! Аз се сещам за много такива, справка – при приватизатора Иван Костов!

 6. Милан

  27 март, петък, 2015 год. at 17:24

  Данев, Данев… имате и вие далавера щом ревете толкоз!

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *