Британската полиция разкрила кой е отровил семейство Скрипал – www.359news.bg

Британската полиция разкрила кой е отровил семейство Скрипал

/ БГНЕС
Британски следователи смятат, че са идентифицирали заподозрените за нападението с нервнопаралитичното вещество Новичок срещу руския двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му в британския град Солсбъри през март, предаде Ройтерс, като се позова на Прес асошиейшън.

Guliver/Getty Images

Няколко руснаци са замесени в опитите за убийство, съобщи пред Прес асошиейшън източник, запознат със следствието. ДПА посочва, че самоличността на заподозрените е била потвърдена с кръстосани проверки на записи от камери за наблюдение на хора, влезли във Великобритания в този период.
Великобритания неведнъж е заявявала, че Русия е отговорна за нападението, добавя ДПА. Москва обаче категорично отхвърля тези обвинения, заявявайки, че нито в СССР, нито в Русия е съществувала програма за разработване на подобен вид бойно вещество.

случаят Скрипал
БГНЕС

Бившият полковник от ГРУ Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия бяха открити в критично състояние в парк в Солсбъри на 4 март. Според британските власти те са отровени с бойния нервнопаралитичен газ „Новичок“.

Представител на военната лаборатория на британската армия обаче признаха, че нейнитеспециалисти не са могли да установят произхода на веществото, с което бяха отровени семейство Скрипал.
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *