БСП-предсрочни избори и задължително гласуване – www.359news.bg

БСП-предсрочни избори и задължително гласуване

Станишев

Българският обществен живот се храни само със слухове. Винаги съм бил привърженик на откритата, прозрачна политика. В тази година ние показахме коректност към нашия партньор – ДПС по отношение на правителството. Те бяха информирани за цялостния и задълбочен анализ, който ние искаме да направим за свършеното до тук. Това, което сме говорили, не би трябвало да води до разговор през медиите.
Това заяви лидерът на левицата Сергей Станишев на пресконференция днес.
Изборите не бива да бъдат протакани при условие, че няма достатъчна обществена легитимност и подкрепа – заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.
Сами по себе си предсрочните избори няма да решат проблемите. Те трябва да гарантират възможност за перспектива за страната и хората. БСП никога не се е плашила от избори. Ще проведем консултации за предсрочни избори – кога това би било най-полезно за страната допълни още Станишев.
Лидерът на левицата уточни, че не смята отлагането с една година за полезно и уместно, защото няма да има среда за успешна работа и реализиране на дългосрочни приоритети. Не смятал, че и избори напролет са добър вариант, а вот веднага – бил напълно неуместен.
На зададения въпрос, дали смята да подаде оставка си,  той отговори:
„Аз умея да нося моята отговорност пред БСП. Всички въпроси ще бъдат обсъждани там, а не тук пред медиите”.
Станишев засегна и темата за задължителното гласуване, като  обяви подкрепата си за него.
На репортерски въпрос относно задължителният вот „Наказвате ли по този начин ДПС, т.е. с един евентуален задължителен вот дали ще намалите тяхната електорална тежест“
Станишев отговори :“Говорите неща, които не ги чух в моите думи по никакъв начин. Но това е ваше право да ги възпроизвеждате или създавате. „

 
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *