БСП ще сезира ВАС заради лимитите за финансиране на болниците – www.359news.bg

БСП ще сезира ВАС заради лимитите за финансиране на болниците

Листи на чакащи пациенти се формират в здравните заведения заради въведените лимити на финансиране, обяви във Варна д-р Емил Райнов – заместник-председател на парламентарната комисия по здравеопазване и депутат от БСП. По този повод партията ще сезира Върховния административен съд, тъй като решението на Здравната каса по въпроса е взето непрозрачно и в противоречие със закона.

Всяка една болница е в правото си да съди Касата за това, че не е получила пари. Всеки един пациент е в правото си да съди Касата за това, че не е получил здравна услуга. Всеки един пациент е в правото си да съди Касата за това, че не е получил съответни медикаменти. По наше време, 2009-а година, първо нямаше лимити, плащаше се всичко. Второ 2009 година, юли месец болниците бяха с 39 милиона задължения, а не сега – над 500. И трето 2009-а година, когато тръгвахме от министерството, и лично аз от касата, оставих милиард и половина резерв, посочи Райнов.
Председателят на дискусионния клуб „Бъдеще“ към БСП-Варна, д-р Десислав Тасков, който работи в онкоболницата във Варна, съобщи, че на болните вече не се дават обезболяващи, отказва се и химиотерапия, тъй като лимитите са били изчерпани до 15-и април./bnr.bg,БГНЕС
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *