Бурите в Европа взеха жертви (СНИМКИ) – www.359news.bg

Бурите в Европа взеха жертви (СНИМКИ)

буря / БГНЕС
Мощната буря „Фридерике„, на места с пориви на вятъра от над 200 км/ч, отне живота на най-малко десет души в четири страни в Европа, съобщи ДПА.

Стихията предизвика на места сериозни смущения във въздушния и железопътния транспорт и взе жертви в Белгия, Холандия, Италия и Германия.

буря
БГНЕС

В Германия загинаха шестима души при инциденти, предизвикани от бурята, съобщи Франс прес.

В Холандия паднали дървета убиха двама мъже по на 62 години в град Зволе и град Енсхеде. В южните предградия на белгийската столица Брюксел една жена беше премазана от дърво, паднало върху колата й. В Италия загина мъж, съборен от коня си от вятъра.

буря
БГНЕС

Германската железопътна компания „Дойче бан“ съобщи, че железопътният транспорт в цялата страна е спрян заради бурята и че ще бъде подновен, след като железопътната мрежа бъде проверена дали е проходима и дали няма повреди.

буря
БГНЕС

След като парализира железопътния трафик в западната част на първата икономика в Европа, „Фридерике“ се запъти на изток с ветрове от над 130 км/ч, съобщиха метеорологичните служби. Някои влакове все пак тръгнаха отново вчера вечерта в Северозападна Германия, когато бурята попремина.

буря
БГНЕС

На места лошото време предизвика хаос и при движението по пътищата. В Холандия вятърът преобърна 66 камиона, което предизвика на места чудовищни задръствания.

 БТАКоментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *