Депутатът с барбекюто: Бях под упойка, не исках да спирам репортажа – www.359news.bg

Депутатът с барбекюто: Бях под упойка, не исках да спирам репортажа

Снимка: bTV

Депутат затвори общинска улица, като ограничи достъпа до друг имот, а на нейно място си направи барбекю – този случай представи репортерът Стоян Георгиев вчера.

Историята обаче продължи с обаждане от страна на депутата – Борислав Миланов от Реформаторския блок, който в попита как да спре репортажа.

По-късно през деня по случая се самосезира и прокуратурата.

„Направих обаждането, след като бях под упойка, преди това ми бяха направили операция във ВМА”, коментира сега в студиото на „Тази сутрин” Миланов.По неговите думи той не е искал да спира репортажа, а само да го отложи, за да има повече време да подготви аргументацията си.
Според него и барбекюто е само един „навес от четири кола и три тухли”, и е изграден от баща му преди 17 години – време, в което самият Борислав Миланов и един пирон не бил забил там.

Борислав Миланов
Снимка: bTV

Той призна обаче, че постройката е незаконна и обеща най-скоро да бъде отстранена, Металната врата, която прегражда улицата пък, щяла да бъде премахната още днес, до 17 ч.

Според Миланов до имота, за който се твърди, че няма достъп, всъщност има и друг вход, а ключове за него той е осигурил на засегната страна.

Депутатът обясни, че теренът е купен от неговите родители през 1998 г., а през 1999 г. е окрупнен със съседния имот, така че се е получил парцел от 1,5 дка.
Засегната страна – Стайка Авджиева, е доказала правото си върху 600 кв.м. от него – но те не са върнати в реални граници, а като идеали части. Делба обаче никога не се е състояла – нито доброволна, нито съдебна.

Миланов твърди, че многократно е призовавал този проблем да се реши, но по думите му хората не искали имот, а пари – и затова била цялата работа.

„Аз съм чист пред себе си”, категоричен беше Миланов./BTV
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *