Детство без насилие – www.359news.bg

Детство без насилие

Бе даден старт на мащабна национална платформа срещу насилието над деца – Обединение „Детство без насилие“. 19 граждански организации и eксперти, работещи от години за предотвратяване насилието над деца и неговите последици, се обединиха за общи действия, провокирани от липсата на напредък в държавните политики и практики, липсата на споделено разбиране в обществото и задълбочаването на проблема през последните години. Членовете на Обединение „Детство без насилие“ си поставят за цел Обединението да се превърне в мащабна платформа, включваща представители на всички сфери на обществото – граждански организации, родители и граждани, институции, бизнес, медии, която да работи за установяване на нулева търпимост към насилието над деца.

В подкрепа на платформата се включиха и известни лица – Йорданка Фандъкова, Мая Манолова, актьорите Йоанна Буковска и Ивайло Захариев, писателят Георги Господинов, певицата Поли Генова, които участваха в заснемането на серия видеоклипове, призоваващи да осмислим насилието над деца и неговите последици. Видеоклиповете бяха представени на пресконференцията, а през септември 2018 г., те ще бъдат излъчвани в социални мрежи, електронни и онлайн медии. Първите видеоклипове вече се завъртяха във Фейсбук страницата на Обединение „Детство без насилие“ – https://www.facebook.com/DetstvoBezNasilie/

Ще ви бъдем благодарни да подкрепите инициативата като публикувате информация за нея, споделите видеоклиповете във вашите социални медии и сайтове, харесате Фейсбук страницата „Детство без насилие“ и също ви каним да станете наши медийни партньори.

В приложения прес релийз ще видите повече информация, статистика, както и цитати от участниците в събитието. Изпращаме ви и снимки и логото на Обединението.
Можете да намерите полезни ресурси за родители, за деца и професионалисти, както и съвети с алтернативите на шамарите и обидите на сайта www.endviolence.bg Ще ви бъдем благодарни, ако промотирате и него във вашите материали.

Имаме удоволствието да ви поканим също на следващото събитие на Обединение „Детство без насилие“, което ще се проведе този петък, 14 септември, от 11.00 до 14.00 ч. в градинката на НДК при кръстовището на бул. „Витоша“ и „Патриарх Евтимий“. Там ще присъства и актьорът Ивайло Захариев, който заедно с организации от обединението и експерти, ще разговаря с родители, деца и бъдещи родители. Ще раздаваме на минувачите материали и ще помолим родителите да пишат послания как можем да възпитаваме децата си без шамари и обиди. Заповядайте на събитието!

Вижте повече за събитието тук – https://www.facebook.com/events/1862306100491523/

Разчитаме на вашата подкрепа и идеи, така че да преодоляваме постепенно насилието над деца, да променяме нагласите на родителите, част от които все още смятат шамарите и обидите за възпитателни методи и да градим общество нетолерантно към насилието.
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *