Димитър Главчев е председателят на 44-ото НС – www.359news.bg

Димитър Главчев е председателят на 44-ото НС

Народните представители избраха Димитър Главчев за председател на 44-ото Народно събрание.

„За“ кандидатурата на Димитър Главчев гласуваха 157 народни представители, „против“ нямаше, „въздържали се“ – 83 депутати.

Така Главчев бе избран за високия пост, за който единствената кандидатура бе неговата. Тя бе издигната от ГЕРБ.

„Надявам се ключовата дума на това Народно събрание са бъде обединението“,  заяви от парламентарната трибуна новоизбраният председател на 44-тия парламент Димитър Главчев.
В речта си той отбеляза, че днес Европа се намира на кръстопът. „На България й предстои председателство на Европейския съюз. В процеса на подготовка решаващо значение има парламентът да продължи да работи открито и прозрачно. Това ще позволи на хората да вземат участие в управлението“, каза Главчев.

Той заяви, че ще защитава принципите на парламентаризма и завърши изказването си с думите на известния български политик и финансист Атанас Буров: „Аз продължавам с риск да мина за старомоден политик, да вярвам в демокрацията“.

След това Главчев зае председателското място.

Зам.-председатели на 44-ото НС са Цвета Караянчева от ГЕРБ, Валери Жаблянов от „БСП за България“, Явор Нотев от Обединените патриоти, Нигяр Джафер от ДПС и Веселин Марешки от „Воля“, избрани с гласовете на 235 депутати в пленарна зала./dariknews.bg
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *