Дмитрий Медведев: Русия беше принудена да се откаже от „Южен поток“, причините са юридически – www.359news.bg

Дмитрий Медведев: Русия беше принудена да се откаже от „Южен поток“, причините са юридически

Русия беше принудена да се откаже от проекта „Южен поток“ и причините за това бяха юридически, а не емоционални или политически. Това заяви руският премиер Дмитрий Медведев, който се срещна с министъра на енергетиката Александър Новак и шефа на „Газпром“ Алексей Милер.

Медведев определи газопровода „Южен поток“ като добър проект, върху който е работено сериозно. Според него решението на Русия да се откаже от неговото строителство има изключително юридически характер.
Накараха ни да напуснем проекта, като всички опити да започнем строителството бяха безрезултатни, добави премиерът, имайки предвид европейското законодателство.

От своя страна руският енергиен министър Александър Новак заяви, че ако Европа иска да получава и в бъдеще руски газ, трябва без никакво забавяне да започне строителството на собствена газова инфраструктура до разпределителния хъб, който Русия възнамерява да създаде на турско-гръцката граница. Във връзка с това Новак припомни, че транзитният договор за пренос на газ през Украйна приключва през 2019-а година. /БГНЕС,bnr.bg

 
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *