Джамбазки осъди новия „социален“ проект на властта – www.359news.bg

Джамбазки осъди новия „социален“ проект на властта

Да дадеш някому нещо безплатно, означава да го мотивираш да живее по същия начин. Този акт дискриминира останалите български граждани, които учат и работят, за да подсигурят нуждите си.

Така заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки коментира пред ТВ 7 обявеното намерение на Министерство на инвестиционното проектиране за изграждане на жилища в близост до цигански гета с държавни пари.

Според него проблемът не е, че проектът е насочен към циганите, а че той ще подпомага само една част от нуждаещите се, а останалите ще бъдат оставени да се справят сами.
Това е дискриминация спрямо българските граждани на база произход. Когато българинът иска да живее в собствено жилище, тегли кредит и го изплаща 20-30 години, затова е недопустимо определена група хора да получават дом даром, категоричен бе Джамбазки.

От друга страна е доказано, посочи той, че безвъзмездното отдаване на жилища на цигани е неработещ механизъм за вписването им в обществото. Пример за това са постройките в столичния квартал „Христо Ботев“, които са опустошени – свалени дограми, нарязани тръби. Изводът е ясен – подареното не се цени от този, който го е получил.

В подкрепа на тезата на Джамбазки се изказа и лидерът на партия „ДРОМ“ Илия Илиев, който заяви, че безплатните жилища още повече ще засилят изолацията на циганската общност.
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *