ЕК определи вероятността за постигане на газово споразумение между Русия и Украйна като много голяма – www.359news.bg

ЕК определи вероятността за постигане на газово споразумение между Русия и Украйна като много голяма

Европейската комисия определи вероятността за постигане на газово споразумение между Русия и Украйна като много голяма и призова за търпение, докато бъдат уточнени финалните елементи. От Комисията отказаха да потвърдят дали единственият проблем остават гаранциите, че Украйна ще може да плати зимните доставки на руски газ, както и да коментират дали Евросъюзът ще осигури финансова помощ за тази цел.

По повод приключилия тази нощ в Брюксел пореден кръг на преговорите и очаквания изход от тях, говорителката на комисията Хелън Кърнс заяви:
Газовите преговори между Русия и Украйна приключиха в 4 часа тази сутрин. Подготвени бяха съвместно разработени документи, очертаващи общото разбиране на двете страни. Тези документи в момента се разглеждат от правителствата в Москва и Киев с цел да бъдат одобрени. Тристранните консултации с участието на Европейската комисия продължават и днес и ще продължат толкова дълго, колкото е необходимо. Няма на този етап да съобщаваме подробности за съдържанието на документите, защото моментът е чувствителен и искаме да дадем възможност преговорите да доведат до резултат./bnr.bg
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *