Европейският парламент насрочи извънредни дебати за тероризма – www.359news.bg

Европейският парламент насрочи извънредни дебати за тероризма

Заради атентата в Париж Европейският парламент ще проведе в понеделник в Страсбург извънредни дебати за тероризма, от Европейската комисия обявиха, че ще се включат в дискусиите.

Говорителят на върховния представител за външната политикаФедерика МогериниКатрин Рей съобщи, че въпросът ще бъде обсъден и на други нива:
След атентата срещу „Шарли ебдо“ върховният представител реши да включи тази тема и в дневния ред на Съвета по външни работи, който ще се проведе на 19-и януари. В следващите дни тя ще се срещне с европейския координатор за борба с тероризма Жил де Керхов, за да подготви дискусиите, ще проведе разговори и с външните министри и на експертно ниво.

Обсъждания в края на месеца ще има и във формат „министри на вътрешните работи”, борбата с тероризма ще е и сред акцентите на латвийското председателство. От Еврокомисията припомниха, че в работната й програма вече е заложено намерение в следващите месеци комисарят по вътрешните работи да представи нов европейски план за сигурност./БГНЕС,bnr.bg
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *