Фотографска изложба на Ивайло Петров от днес – www.359news.bg

Фотографска изложба на Ивайло Петров от днес

18 март – 9 април
ФОТОСИНТЕЗИС АРТ ЦЕНТЪР, галерия-сутерен, бул.”Васил Левски” № 57, София

GeniASaint_1280

“Модерният светец” – фотографска реплика към зрителя, изследваща модерния човек

Първата самостоятелна изложба на Ивайло Петров представя фотографии от проекти, по които авторът е работил в последните няколко години. Една част от тях са плод на професионалните му ангажименти, но в селекцията присъстват и лични проекти на фотографа.

Обединяващата тема в показаните фотографии е човекът, а предпочитанието на автора към концептуалния портрет присъства във всичките му проекти, комерсиални или лични.

Според фотографа, правейки портрет на човек, артистът неизбежно прави портрет и на самия себе си и това го превръща едновременно в много изискваща, но и много удовлетворяваща задача.
Откриването е на 18 март (вторник) от 19.00 часа в галерия-сутерен в присъствието на автора.

Изложбата ще е отворена за публиката от 18 март до 9 април от 10:30 до 20:30, всеки ден.

Снимки:http://photosynthesis.bg/

За автора: Ивайло Петров е на 26 години. С фотография започва да се занимава през 2006 г. По-малко от година по-късно печели първата си награда от конкурс, случайно или не – организиран тогава от „ФотоСинтезис“.
Нарастващият интерес на автора към портретната и макро фотографията с времето му носят все повече отличия в тези жанрове, като счита полуфинала на конкурса Hasselblad Masters за едно от ценните признания за работата си на международно ниво.
Вярва, че за да е наистина добър в това, което прави, човек трябва да го обича и да му е отдаден безусловно и приема работата си и като начин на живот.
Смята, че пътищата на търсещия човек във фотографията рядко се ограничават само до един и настоящата изложба е ретроспективна за работата му в последните няколко години.
Негови кадри можете да откриете на адрес: www.ivaylopetrov.eu и https://www.facebook.com/IvayloPetrovPhotographer

 
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *