Галерия „Алгара” прави приятелски жест за децата от дом „Христо Райков“, гр. Габрово – www.359news.bg

Галерия „Алгара” прави приятелски жест за децата от дом „Христо Райков“, гр. Габрово

От днес, 3-ти юли до края на месеца, кутия за дарения за летен лагер по изкуство на децата от дом за деца лишени от родителски грижи „Христо Райков“, гр. Габрово има и в галерия „Алгара” в София.
Галерията се намира на улица „Бистрица” № 9, на пресечката с „Цар Самуил“. Организаторите на лагера са предоставили на галерията някои от творбите на децата рисувани на миналогодишният лагер по изкуствата. Всеки желаещ може да мине през галерията, да дари сумата, която прецени и да си вземе картина подарък.
Повече информация за летния лагер за деца лишени от родителски грижи, за екипа и за идеята му, може да намерите тук :http://artcamp.info/ и тук https://www.facebook.com/LetenLagerPoIzkustva
AlgaraПредстоящият лагер ще бъде седми поред. Доброволците от организаторският екип споделят, че основната им мотивация и идея за възникването на Летните училища по изкуства, е че усилията за подпомагане на деца в риск, са насочени основно към материалното им подпомагане, като почти липсват проекти, стимулиращи духовните ценности у децата.
От друга страна, според тях: „Заниманията с изкуство формират по-богата култура, изграждат ценностна система и развиват творческото мислене. Целта на инициативата „Летни училища по изкуства“ е да подпомогне по-лесната адаптация на децата към обществото като завършени морални и творчески личности.
В изданията на лятното училище се провеждат работилници, уроци и обучения в областта на изобразителното и приложното изкуство, театъра, музиката, цирковото изкуство, фолклора. Децата от дома са актьори, художници, сценографи, скулптори, танцьори, певци и музиканти. И организаторите, и преподавателите даряват безвъзмездно труда и знанията си. Средствата са само за нощувките и храната на децата.

Желаещите да подкрепят лагера по банков път, може да използват следните сметки: Сдружение „МЕДИУМ – лаборатория за култура и образование“ (Сдружение МЕДИУМ) ProCredit Bank, BIC: PRCBBGSF, IBAN: BG43PRCB92301043774716
За преводи от чужбина: Sdruzhenie MEDIUM, ProCredit Bank, BIC: PRCBBGSF, IBAN: BG43PRCB92301043774716
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *