GARLANDO WCS 2017 – www.359news.bg

GARLANDO WCS 2017

Успехи за България на световните серии Гарландо 2017, Австрия

И тази година България имаше своите представители на Световното първенство по джаги на маса Гарландо. Турнирът се проведе в Сейнт Пьолтен, Австрия на 6-9.07.2017 година. Над 400 състезатели от цял свят се събраха за ежегодното първенство и премериха сили на австрийската маса.

Десет бяха българите, които представиха нашата страна и успяха да сформират два национални отбора, както при жените, така и при мъжете. Женският национален отбор премина успешно квалификациите, изигравайки три мача. В полуфиналния кръг на елиминациите, българските момичета срещнаха отбора на Швейцария. С опонираща игра нашите състезателки загубиха мача с резултат 2:0 и възможността да играят на финала. В борбата за третото място националките играха срещу отбора на Чехия, но не успяха да се преборят за бронзовите медали. Така нашите момичета се класираха на четвърто място в отборната игра. Мъжкият национален отбор също премина квалификационната фаза успешно, но в елиминациите загуби мача си срещу Великобритания. Така се класира на пета позиция.

Петима състезатели от клуб „Джагоарс” – Екатерина Атанасова, Светлана Жечкова, Юлиан Пенев, Иво Пиларски, Марио Томов, както и Благовеста Герова и Александра Новкова-Лазова от клуб „Сторм Райдърс”, Станислав Георгиев от „Нинджа гларуси” и българинът Йордай Зайков, премериха сили на футболната маса в игри по единици и двойки срещу едни от най-добрите състезатели по джаги на световно ниво.

В дисциплината по единици най-добри резултати сред българите показаха двете топ състезателки Екатерина Атанасова и Благовеста Герова, които достигнаха до малкия финал. След равностойна игра на двете българки Благовеста Герова спечели бронзовото отличие.
Заслужени адмирации и победи достигна и младата надежда на България Марио Томов. Той спечели сребърен медал в дисциплините Спийдбол джуниър дабълс с партньора си от Австрия  Даниел Бурметлер и бронзов медал в дисциплината Джуниър дабълс с Голшан Шамани от Иран.

Това Световно първенство, както всяка година, донесе много емоции и адреналин на всички участници. Двете ни състезателки Екатерина Атанасова и Благовеста Герова отново представиха игра на световно ниво и доказаха спортната си класа. Нашата страна се представи за пореден път достойно и показа, че България е равностойна сила в играта Футбол на маса сред десетки страни в Европа.

 

##

Повече информация за събитието:
Във фейсбук:
РЕЗУЛТАТИ: https://extranet.fast4foos.org/fast/tournament/players_station/players_station_home.jsp?originalTournamentId=115651517&screenIndex=-1
на сайта: https://www.table-soccer.org/page/garlando-world-series-2017Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *