ГЕРБ не приема като условие позицията на РБ да не участват в правителство на малцинството – www.359news.bg

ГЕРБ не приема като условие позицията на РБ да не участват в правителство на малцинството

ГЕРБ не приема като условие позицията на Реформаторския блок (РБ) да не участват в правителство на малцинството. Това каза в кулоарите на парламента Румяна Бъчварова от преговорния екип на ГЕРБ.

Бъчварова заяви, че коалиционното споразумение тепърва ще се изработва след връчването на мандата и разпределението на министерските постове няма как да стане до края на тази седмица:

Аз не го възприемам като условие. Аз го възприемам като една от възможностите, които ще обсъдим. Коалиционното споразумение, което трябва да включва принципи, основни цели, както казахме по време на разговорите, след това самата управленска програма изисква технологично време около месец. То ще бъде написано така, че всяка една от партиите, които го одобрява, да може да го подпише.

Румяна Бъчварова заяви, че към този момент не е ясно дали от Патриотичния фронт ще променят позицията си за участие в бъдещата коалиция, но подчерта, че ГЕРБ имат много общи неща с тях.
На влизане в Народното събрание съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев потвърди, че се подготвя обща среща между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт:

Доколкото ми е известно, са направени кратки разговори за възможността да има тройна среща. Надявам се Реформаторският блок наистина да може да е този, който може да организира мнозинство в този парламент. 

От своя страна съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов отрече да знае за тройна среща, но каза, че формацията му би участвала в такава. Пред репортера Виолета Ашикова Симеонов заяви, че позицията на Фронта остава непроменена и националистите няма да подпишат коалиционно споразумение с ГЕРБ и Реформаторския блок:

Ние сме от тези, които трудно си сменят позицията./bnr.bg,БГНЕС
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *