ГОЛЯМО КОЛИЧЕСТВО ПАРФЮМИ И ТЕКСТИЛНИ ИЗДЕЛИЯ, ИМИТАЦИИ НА СВЕТОВНОИЗВЕСТНИ МАРКИ, БЯХА УНИЩОЖЕНИ ПОД КОНТРОЛА НА МИТНИЦА БУРГАС – www.359news.bg

ГОЛЯМО КОЛИЧЕСТВО ПАРФЮМИ И ТЕКСТИЛНИ ИЗДЕЛИЯ, ИМИТАЦИИ НА СВЕТОВНОИЗВЕСТНИ МАРКИ, БЯХА УНИЩОЖЕНИ ПОД КОНТРОЛА НА МИТНИЦА БУРГАС

10 563 парфюма, текстилни изделия,  чехли, козметични продукти и дамски чанти,  бяха унищожени под контрола на Митница Бургас. Стоките са фалшификати на световноизвестни марки и са били предназначени за реализация, както на българския пазар, така и в другите страни членки на Европейския съюз. Чрез натрошаване бяха унищожени 6032 парфюма имитации на 15 световноизвестни марки. Чрез механично нарязване бяха унищожени  3659 тениски, дамски и мъжки блузи и ризи, по-голяма част, носещи логото на известни спортни марки. Унищожени бяха още 400 козметични продукта, 258 дамски чанти и 214 чехли с логото на хитови брандове.

Фалшификатите са задържани от митническите служители на МП Капитан Андреево през 2016 година при опити да бъдат пренесени в нарушение на Европейски регламент № 608/2013  и Закона за марките и географските означения.
За задържането са уведомени представители на правопритежателите на марките, които са установили, че стоките са фалшиви и според нормативната уредба трябва да бъдат унищожени. Процедурата се извършва под контрола на митница Бургас, а правопритежателите поемат разходите по унищожаването.
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *