Говорителят на Путин: Русия се нуждае от пълна гаранция, че Украйна няма да стане член на НАТО – www.359news.bg

Говорителят на Путин: Русия се нуждае от пълна гаранция, че Украйна няма да стане член на НАТО

Русия се нуждае от пълна гаранция, че Украйна няма да стане член на НАТО. Това заяви Дмитрий Песков– говорител на руския президент Владимир Путин.
Постепенното разполагане на силите на НАТО все по-близо до границите на Русия предизвиква безпокойството на Москва, заяви Дмитрий Песков в интервю за ВВС:

Бихме искали да чуем 100 процентна гаранция, че никой дори и не мисли за влизането на Украйна вНАТО. И тъй като, за  за съжаление, никой не дава такава гаранция, тази ситуация предизвиква опасенията на Москва, кара ни да се чувстваме застрашени и затова предприемаме предпазни мерки.
Същевременно прессекретарят на Владимир Путин обвини Запада, че прави опити да наруши баланса на силите и че не изпълнява собственото си обещание да не се приближава до руските граници.

Междувременно германският министър на външните работи Франк- Валтер Щайнмайер, който разговаря снощи с руския си колега Сергей Лавров, предупреди, че Европа може да се изправи пред заплахата от конфронтация вместо да си сътрудничи. Германският първи дипломат заяви още, че не е оптимист  във връзка със събитията в източната част на Украйна. /bnr.bg,БГНЕС
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *