Huawei P9 – преоткриване на Leica фотографията – www.359news.bg

Huawei P9 – преоткриване на Leica фотографията

Huawei P9 – преоткриване на Leica фотографията

cof

cof

Huawei Camera

Leica е сред легендарните имена в света на фотографията. Камерите Leica, познати с високото си качество и ценова стойност, са направени с безкомпромисна прецизност и майсторска изработка, която ги превръща в желана марка за фотографите през последното столетие. Благодарение на вдъхновяващата фотооптика и класическия дизайн, Leica се превръща в култов бранд за ентусиасти и професионалисти.

 

Leica Camera Experience

Leica Camera Experience (2)

Още от времето на черно-бялата фотография, изображенията, направени с фотооптика Leica, се отличават със своя неповторим почерк, характеризиращ се с острота и ясни детайли. Дори и в съвременната ера на дигиталната фотография, този класически Leica почерк продължава да бъде определящият елемент за оптиката. С невероятната острота и детайли, плавен контраст, впечатляваща дълбочина и подсилено цветово възпроизвеждане, Leica превръща изображенията в запомнящи се събития.

New Picture

(Източник: www.xitek.com)

 

Снимките с Leica се отличават с ярък цветови спектър: по-светлите зони придобиват червеникави нюанси, докато синьо-лилавеещите плавни оттенъци са в по-тъмните зони на кадрите. Високата наситеност и засилените цветове допринасят за приликата на заснетото изображение с картина, рисувана с маслени бои.

New Picture (1)

(Източник: www.xitek.com)

New Picture (2)

(Източник: www.xitek.com)

New Picture (3)

(Източник: www.xitek.com)

 

 

Дълбочината е друга характерна черта, която определя почерка на Leica. Фотооптиката е изключителна при възпроизвеждане на цветове и улавянето на най-фините детайли в тъмните зони на изображението. Тези възможности създават натуралност в снимките, добавяйки и изключително чувство за дълбочина на кадъра.

New Picture (4)

(Източник: www.xitek.com)

New Picture (5)

(Източник: www.xitek.com)

 

 

До откриването на дигиталната фотография Leica е ненадминат лидер, като марката не да може да бъде конкурирана дори от японските производители на фотооптика. Основно предимство е оптичната технология, която превръща Leica в ненадминат световен лидер и производител на фотооптика. Почеркът на Leica се запазва и до днес, съдържайки в себе си прецизност и стил.
New Picture (6)

 

Модулът за камерата на най-новия флагман Huawei P9 е съвместно разработен между Huawei и Leica. В смартфона е вградена система Leica Summarit H 1:2.2/27 ASPH от две камери с 12 MP цветен (RGB) и 12МP монохромен сензор. Изображенията от всеки сензор се комбинират в перфектния кадър, като по-долу могат да се видят примери за това.

 

Двойната камера на Huawei P9 вече получи одобрение от световноизвестни фотографи, включително Мери Маккартни, носителят на награда в конкурса на National Geographic „World Press Photo“ – Дейвид Гутенфелдер и ски фотографа Рубен Краб.

New Picture (7)

 

„Това е квинтесенцията на Leica почерка – резкият контраст между златистите слънчеви лъчи и тъмните сини облаци е изключителен“ (Photo by Zhu Yinghao)
New Picture (8)

„Дъждовните капки по предното стъкло придават на изображението уникална текстура. Абстрактният, креативен почерк е същият като този, който виждам и в снимките с моя Leica фотоапарат“ (Photo by Mary McCartney)

 

 

Следващите снимки са заснети с Huawei P9 и Leica M (със Summicron-M 1:2/35 mm ASPH оптика), за да се сравнят камерите на устройствата.

New Picture (9)

Направена с Huawei P9

New Picture (10)

Направена с Leica M

New Picture (11)

Направена с Huawei P9

New Picture (12)

Направена с Leica M

New Picture (13)

Направена с Huawei P9 Plus
New Picture (14)

Направена с Leica M

При заснетите кадри се наблюдава много малка разлика в цветовете, предадени от двете устройства. Въпреки че Huawei P9 не е в един и същ клас с Leica M, смартфонът все пак заснема перфектни снимки. Двойната камера на P9 ясно показва, че е повече от сертифицирана от Leica – тя носи на потребителя и невероятна софтуерна технология за възпроизвеждане на класическия Leica почерк в ерата на смартфон фотографията.

cof

cof

Новият Huawei P9 идва и с няколко цветни Leica режима, за да пресъздаде възможно най-добре характеристиките на Leica фотографията. В „Стандартен режим“ цветовете са натурални, с режим „Ярки цветове“ снимките придобиват неповторимия Leica почерк, а в режим „Гладки цветове“ могат да се уловят плавни текстури без да се прави компромис с остротата на изображението. С тези три цветови режима потребителите имат неизброими възможности за заснемане на неповторими кадри.

New Picture (15)
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *