Истинска зима от неделя, очакват ни студ и сняг – www.359news.bg

Истинска зима от неделя, очакват ни студ и сняг

/ Thinkstock/Getty Images
Зимата се връща в края на февруари, очакват ни студ и сняг

Влошаване на времето ще започне в края на уикенда, сочи средносрочната прогноза за времето, базирана на компютърни модели и представена в Дарик кафе. В неделя ни очаква застудяване и превалявания от сняг над по-голямата част от страната, които ще се усилват в нощта срещу понеделник.

Следващата седмица до четвъртък ни очаква истинска зима. В понеделник ще вали сняг почти над цялата страна, ще бъде студено. Във вторник валежите ще отслабват, като във вторник по-късно през деня отчасти през нощта срещу сряда отново ще се усилват, но главно на юг и на изток.
На места в Северна България, по високите полета на Западна България и Предбалкана ще се натрупа снежна покривка.

Температурите в първите дни на следващата седмица ще продължават да се понижават. Средните температури ще бъдат отрицателни дори и в дневните часове, като на юг ще бъде по-топло, отколкото в северната част на страната. Сутрин ще е доста студено, особено в Северна  България и високите полета на Западна България, след като премине валежната обстановка и при изясняване, се очакват минимални температури на места до минус 10 градуса.

Зимният пристъп ще продължи с прекъсвания до сряда-четвъртък, след което доста бързо ще започне повишаване на температурите и в края на идващата седмица – събота и най-вече неделя, те ще са значително по-високи. Затоплянето ще продължи и след това.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *