Карла Дирликов пристигна в България за репетиции за „Кармен“ – www.359news.bg

Карла Дирликов пристигна в България за репетиции за „Кармен“

Карла Дирликов и Марио Маланини пристигат в София, за да репетират с диригента Найден Тодоров за големия спектакъл “Кармен”, който ще се състои на 30 март в Зала 1 на НДК.

До дългоочакваната продукция остават само няколко дни и повечето билети за нея вече са разпродадени. Тази седмица организаторите от „Монте Мюзик“ пуснаха в продажба и местата на Втори балкон в Зала 1 на НДК, за да може красивата оперна драма да бъде видяна от всички желаещи да се докоснат до класическото изкуство.  

Операта “Кармен“ е представена на живо точно преди 140 години, на 3 март в Париж. Първоначално тя не спечелва одобрението на публика и критиката, а нейният неуспех наранява дълбоко композитора й Жорж Бизе и той умира само 3 месеца след премиератa, на 36-годишна възраст, без да подозира, че вече повече от столетие “Кармен” е в списъка на най-великите опери на всички времена.

Операта „Кармен“ на Бизе дава шанс на мецосопраните да блеснат в главна роля и да изградят един от най-атрактивните и завладяващи оперната сцена характери – испанската циганка Кармен, която е превъплъщение на страстния порив, необузданата свобода и темперамент, които не се спират и пред смъртта.

В ролята на “Кармен” на 30-ти март ще видим за първи път американската оперна звезда с български корени Карла Дирликов. Влюбва се в операта още 3-годишна, а едно от любимите й произведения е „Кармен“, която е интерпретирала над 70 пъти на различни сцени.

Карла споделя, че няма търпение да пее в родната страна на баща си и то на най-престижната сцена в България.
Междувременно, развълнувани негови съученици се свързаха с организаторите и изразиха надежда да могат лично да се видят с нея след постановката.

Очертава се вечерта на суперпродукцията да изключително емоционална и за публика и за изпълнители, особено като се има предвид, че в ролятата на Ескамилио е италианския тенор Марио Маланини, който споделя, че вече официално е влюбен в България и всяка нова негова поява на сцената на НДК го кара да обича страната и публиката ни все повече.

Сред солистите са също именитите наши изпълнители Александър Крунев и Мария Цветкова. Режисьор е Кристиан Михайлеску (Румъния), член на Европейската академия на музикалните театри – Виена, и асоциацията „Евролирика“, носител на много награди. Адаптация за голямата сцена на НДК ще направи Огнян Драганов.

Зад творческата реализация на проекта стои диригентът и директор на Държавна Опера Русе, която със своите солисти, хор, балет и оркестър представя достойно България навсякъде по света.

Съставът, с който русенска опера ще се предсави на сцената на Зала 1 на НДК включва над 75 оркестранти, 30 балетиста, солисти, целият хор на операта, както и хор Дунавски звуци, което гарантира, че музиката ще изпълни с красотата и хармонията си цялата Зала 1 на НДК и ще направи вечерта незабравима за всички там./vesti.bg
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *