Ким Чен-ун се развълнувал дълбоко от южнокорейския концерт (СНИМКИ/ВИДЕО) – www.359news.bg

Ким Чен-ун се развълнувал дълбоко от южнокорейския концерт (СНИМКИ/ВИДЕО)

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун аплодирал с широка усмивка и останал дълбоко развълнуван от концерта на южнокорейски звезди в столицата Пхенян вчера, съобщи  севернокорейската официална информационна агенция КЦТА.

Ким Чен ун концерт
БГНЕС

АФП определя като изключително необичаен факта, че Ким е присъствал на това събитие. По принцип режимът в Пхенян се опитва да предотврати какъвто и да било досег на страната сюжнокорейската култура.

Ким присъствал на концерта заедно със съпругата си И Сол-джу, която е бивша певица. Севернокорейският лидер се здрависал с южнокорейските изпълнители и им поднесъл най-дълбоки благодарности, съобщи КЦТА.

Ким Чен ун концертБГНЕС

За вторник е предвиден още един подобен концерт, посочва АФП. Агенцията отбелязва, че тези културни прояви са поредният признак за изненадващото разведряване на отношенията между Севера и Юга след Зимните олимпийски игри в Пьончан през февруари. Тогава Ким изпрати в южнокорейския курорт севернокорейски спортисти, женска музикална формация и по-малката си сестра.

Ким Чен ун концерт
БГНЕС

Последваха различни дипломатически контакти, в резултат на които са планирани срещи на върха между двете Кореи, както и между КНДР и САЩ.

Ким Чен ун концерт
БГНЕС
 БТАКоментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *