Константин Пенчев: Добрият омбудсман се познава по това, че не е номиниран за втори мандат – www.359news.bg

Константин Пенчев: Добрият омбудсман се познава по това, че не е номиниран за втори мандат

Националният омбудсман Константин Пенчев призна пред „Хоризонт“, че не очаква да бъде номиниран за втори мандат. Пенчев влезе в инстутицията преди пет години като кандидатура на ГЕРБ. Има една приказка – добрият омбудсман се познава по това, че не е номиниран за втори мандат. Това каза за предаването „12+3“ националният омбудсман Константин Пенчев. 
Дни преди крайния срок за внасяне на предложения единственото коментирано име е това на депутата от „БСП лява България“ Мая Манолова. Константин Пенчев обаче отказа да коментира има ли политическа сделка за Манолова:
Ние можем да зададем въпроса „Кой предложи еди-кой си?“, но не можем да зададем въпроса „Кой не предложи?“. За мен всичко е закономерно, има политическа воля очевидно да не бъда номиниран и да не кажа кой да бъде номиниран, защото, формално погледнато, все още никой не е номиниран.

Мандатът на Константин Пенчев изтича на 20 октомври. Той отрече с него да са водени разговори – като компенсация, да бъде изпратен в Конституционния съд./bnr.bg,БГНЕС
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *