Майкъл Дъглас се опасява, че в средите на американските актьори има криза, тъй като по-младите му колеги са прекалено загрижени за имиджа си, съобщи Контактмюзик. Поради тази причина, вместо на тях, роли са поверявани на британски и австралийски актьори.

Холивудският актьор ветеран е убеден, че британските актьори се отнасят по-сериозно към подготовката си за дадена роля в сравнение с американските им колеги. Австралийските актьори пък засенчвали американските с мъжествеността си и получавали най-желаните роли във филмовата индустрия.

„Нещо се случва с младите американски актьори, мъже и жени, защото британци и австралийци им отнемат много от най-добрите роли“,

заяви Майкъл Дъглас пред в. „Индипендънт“.

„Във Великобритания актьорите се подготвят много старателно за изпълнение на дадена роля, докато колегите им в САЩ са загрижени повече за имиджа си в социалните медии, отколкото за подготовката си за филмова роля.
В САЩ в момента има млади актьори, които се отличават с по-голяма чувствителност, но липсват актьори като Чанинг Тейтъм и Крис Пратс, докато в Австралия се наблюдава тъкмо обратното“, обяснява той.

Коментарите на Майкъл Дъглас идват, след като наскоро британският актьор Том Холанд беше предпочетен пред редица свои американски колеги за ролята на Спайдърмен.

Неговият предшественик в същата роля е британец – Андрю Гарфийлд.

Сегашният изпълнител на ролята на Супермен в холивудска продукция е родом от Великобритания – Хенри Кавил, както и бившият изпълнител на ролята на Батман – Крисчън Бейл.