МЪЛЧАНИЕТО НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ АГНЕТА! – www.359news.bg

МЪЛЧАНИЕТО НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ АГНЕТА!

Владимир Дончев

Владимир Дончев

Странна тишина и спокойствие царят в лагера на българските щатни говорители на гражданското общество, когато става дума за масово и грубо сексуално посегателство върху правата на европейски граждани. Новогодишното блудство с млади жени, което не можа да бъде прикрито от мейнстрийм медиите в Европа и у нас не развълнува особено онази групичка гласовити български граждани, които от известно време считат себе си за пазители на нашите права.

Думата ми е за т.н. „протестъри”, които превърнаха активността си в занаят, който им носи доходи. Когато става дума, за някакви протестни действия по оста на противопоставяне Русия – Турция, Русия – НАТО, Доган – Местан те нямат равни на себе си. Изглежда, че бързото им пребоядисване с антикомунистическите бои е доста изгодно и отклоняването от предварително зададените теми е неприемливо. Дори за Кьолнския случай, разпрострял се в редица други европейски столици да говори цялото общество! Потресаващият случай на масово сексуално насилие, който неминуемо ще промени Европа! Вече се убеждавам, че т.н. „политкоректност” не представлява нищо друго освен съвременната дума за цензура, наложена от най-влиятелните и високопоставени мултинационални лобита, които прикриват интересите си зад провалените европейски политици като Меркел, Мартин Шулц, Юнкер и др.

Тази нова и доста по-рафинирана цензура за съжаление има своите изразители и в България. И докато историята с Пеевските медии, изкуствено поддържани с крадени пари е повече от прозрачна и вече санкционирана от българския читател със спадащите им тиражи, то активностите на новите „демократи” в интернет са много по-манипулативни и опасни. Отвличането на медийното внимание, чрез елементарна антикомунистическа тематика и реторика не е от вчера. Най-добре в близкото минало го владееше Сидеров, който чрез в. Демокрация ръсеше огън и жупел срещу комунистите, а в същото време поредица от правителства преразпределяха икономическата баница именно в тяхна полза. Сега нови герои с имена Антоанета Цонева, Асен Генов, Иван Бедров и пр., прикривайки се за „протестърския” си актив се опитват да налагат новите модели на обществената манипулация.

Напълно съм наясно, че това не е безвъзмездно, че те си защитават определени интереси и са превърнали „протестърството” в занаят. Това, което обаче здравата ме подразни е не просто цензурата чрез мълчание по една от най-важните теми, дискутирана в Европа и засягаща всеки европейски граждани. Подразни ме най-много опита за манипулация на общественото мнение, като в заглавието на близкото до „протестърите” издание „Клуб Z” се налага внушението, че на първо място германци, американец и сърбин били сред насилниците от Кьолн. Нещо, което е не просто невярно, а и манипулативно. Не мога да разбера преки поръчки ли изпълняват тези хора или просто са в плен на начин на мислене, който ги е форматирал! Прочее такъв форматиран начин на мислене забелязах и у Леа Пепо Коен, която в един коментар наскоро нарече сексуалното насилие на Кьолнската гара „неуместно поведение”.

Така или иначе си дадох труд да прегледам фейсбук профилите на описаните по-горе лица и установих, че Кьолнската сексуална вакханалия отсъства от тях. Все едно, че не се случила! И това от люде, които претендират, че са защитават важни обществени права. Нищо подобно – и те и другите гузно мълчащи правозащитници като Красимир Кънев от Хелзикския комитет явно са добри професионалисти, които правят или не правят нещо само срещу пари. Какво правят е ясно! Какво не правят е по-интересно!
Например те могат да громят с демократичен плам модела „КОЙ” и неговия единствен представител според тях г-н Пеевски, но удобно си затварят очите за решаващото участие в този модел на руската Внешторгбанк , представлявана от Милен Велчев в България. Зад този модел наднича цяла финансово-икономическа групировка, в която освен братя Велчеви и Спас Русев са замесени още банки, алкохолни и цигарени компании и интересен бизнес в Близкия изток. Ами да, защо ще си развалят отношенията с могъщ бизнес, банки и телекомуникационни компании!

За „протестърската’’ агитка е важно да се дърлят с хора като Петко Симеонов на тема антикомунизъм и кръгла маса, но не и да забележат бизнесинтересите на последния секретар БКП, небезизвестния” Стоян Марков – „Стенмарк”, прокарвани чрез братята Георги и Милен Велчеви. За тях е важно да героизират сега Местан, удобно затваряйки си очите за доскорошните му общи бизнесначинания с Пеевски и зависимостта му и досега от турското разузнаване. Не се съмнявам, че такива хора са готови веднага да обърнат палачинката, в момента когато нещата се объркат и да извадят другия комплект от убеждения.

Така, както направи нелюбимия им, но много приличен на тях Боби Цеков, който успешно осребри гражданската активност на движение „Модерна България”, в което в началото имаше много свестни хора. Така ще стане и с „Протестна мрежа”, която от гражданско движение постепенно се превръща в политическа организация, действаща по поръчка.

Читателят ще се запита защо ми трябва да си навличам гнева и омразата на толкова влиятелни – медийно, финансово и мрежово хора и групировки? Ще ви кажа защо – отвращават ме изкуственият, платен антикомунизъм, перфидната манипулация и цензура в нета, прикрити зад гражданска позиция от хора, които не са поемали през живота си никакви реални рискове. И това е лично! Просто има огромна разлика между съвременните ПР подкрепяни протести срещу Пеевски и Орешарски на ларгото в София, организирани от платени „протестъри” и първия в страната опозиционен митинг срещу БКП в проведен гр. Пловдив. Той не е запомнен исторически, не е отразен медийно, няма останали снимки от него, защото дори Държавна сигурност беше изненадана от спонтанността на няколко хиляди души, излезли на площада пред пловдивската поща в студения 13 ноември 1989 г. да извикат „Долу БКП!”. Синът ми тогава ставаше на 1 година и аз бях заедно с другите пловдивчани на площада.

Хората, които го организираха няма да ги намерите в Уикипедия, нито в сводките на ДС, нито във ведомостите на някое посолство, но именно те промениха посоката в историята на България! И сега има такива хора, които не познаваме още, които не са в медиите и не са в схемите на олигархии, посолства и политически партии! Тяхното време предстои, защото търпението на хората, които са ограбвани, лъгани и манипулирани е на изчерпвани! Времето на лъвовете, не на агнетата!
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *