Малта обеща да стигне до дъното на историята с убитата журналистка – www.359news.bg

Малта обеща да стигне до дъното на историята с убитата журналистка

 БГНЕС
Лидери от ЕС призоваха малтийските власти да извършат с международна помощ цялостно разследване на убийството на журналистката Дафне Каруана Галиция. В Европейския парламент следващата седмица ще има дебати по въпроса за свободата на медиите в островната държава, предаде Ройтерс.

Дафне Каруана Галиция
БГНЕС

„Ще проучим всички възможности, ще предприемем всякакви мерки, за да стигнем до дъното на тази история„, каза вчера малтийският премиер Джоузеф Мускат в кулоарите на срещата на върха на ЕС в Брюксел.

Председателят на ЕП Антонио Таяни заяви, че е повдигнал въпроса на вчерашната си среща с лидерите от ЕС. „Призовах за международно разследване, което напълно да изясни това безпрецедентно по своята сериозност събитие„, каза той. По думите му лидерите до голяма степен са споделили неговото мнение.
Според дипломатически източници от ЕС германският канцлер Ангела Меркел се е обявила в подкрепа на международно разследване. Франция, Испания и Португалия също подчертали, че е необходимо участие и на разследващи от чужбина.

Дафне Каруана Галици
БГНЕС

Малта съобщи вчера, че ФБР и холандски следователи ще оказват помощ по случая, както и други служби.

 БТАКоментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *