МАНХАТЪН, 2-РО АВЕНЮ В НАРОДЕН ТЕАТЪР „ИВАН ВАЗОВ“ – www.359news.bg

МАНХАТЪН, 2-РО АВЕНЮ В НАРОДЕН ТЕАТЪР „ИВАН ВАЗОВ“

МАНХАТЪН, 2-РО АВЕНЮ от Нийл Саймън

В НАРОДЕН ТЕАТЪР „ИВАН ВАЗОВ“

Премиерни спектакли: 12, 13, 14 май, 2016 г., Сцена на ІV етаж

начало 19. 30 часа

 

 

Режисьор  БОЙКО ИЛИЕВ

Сценография и костюми  НИНА ПАШОВА

 

С участието на:

                       ЕМАНУЕЛА ШКОДРЕВА  и ГЕОРГИ КАДУРИН

 

 
,,Манхатън, 2-ро авеню” е една от най-популярните пиеси на известния американски драматург Нийл Саймън. Носител на три награди ,,Тони” и три номинации за ,,Оскар”, Нийл Саймън е майстор на забавната и умна комедия, винаги актуална със своите прозрения за острите проблеми на съвременността, за съществуването на човека в урбанизирания свят, за оцеляването на духовността и човешките взаимоотношения, поставени на изпитание в едно забързано и отчуждено общество.

 

,,Манхатън, 2-ро авеню” е очарователна и остроумна романтична трагикомедия за хората в криза, но и за хората, изпълнени с надежда в себе си и в обичта си. В апартамента на семейство Едисън на 2-ро авeню в престижния квартал Манхатън в Ню Йорк нищо не е такова каквото изглежда и никой не е такъв, какъвто изглежда. Нещата се променят, хората също. Нийл Саймън се вглежда с доброта и хумор в героите си и независимо от всички обрати на съдбата, които им се случват е сигурен, че Мел и Една Едисън ще се справят сами, защото винаги са се справяли и този път няма да се предадат!

 

,,Манхатън, 2-ро авеню” е спектакъл за страховете и маниите на Мел Едисън, останал без работа на 54 години сред страшна икономическа криза, но и за борбата на Мел Едисън със собствените му страхове и мании.

 

,,Манхатън, 2-ро авеню” е спектакъл за живота на посветената на семейството и мъжа си домакиня Една Едисън, но и за възходящата кариера на работещата Една Едисън.

 

Макар и да е писана преди много години, пиесата е все така плашещо актуална. Героите в ,,Манхатън, 2-ро авеню” са хора, които се опитват да оцелеят в силно невротизирания и притискащ ги свят. Те, въпреки всичко, се забавляват с живота, живеят го с черен хумор, ирония и самоирония. И Мел, и Една са наясно, че за тях има единствено напред и то само когато хванеш лопатата, както буквално прави нашият герой.

 

БОЙКО ИЛИЕВ

 
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *