Маринов: Големите очаквания ме карат да се мобилизирам (ВИДЕО) – www.359news.bg

Маринов: Големите очаквания ме карат да се мобилизирам (ВИДЕО)

„Не съм говорил с конкретен човек за поста на главен секретар. Сондирал съм мнения. Но има длъжност заместник-главен секретар. В момента той изпълнява функциите на главен секретар. Това е Георги Арабаджиев“. Това заяви пред NOVA новият вътрешен министър Младен Маринов. Той подчерта, че при предложението ще бъдат спазени всички изисквания на закона.

Маринов категорично отхвърли твърденията, че от „Атака“ са се съгласили да подкрепят неговата номинация за министър, ако получат думата за определяне на главен секретар.

На въпрос дали се притеснява от това, че вече е влязъл като политическо лица в министерството, Маринов отговори: „Притеснение не бих казал. Притеснението ми идва от това, че влизам в ново поприще, тук отношенията ще са съвсем други и това, което се очаква от мен, ще е различно. Но повече ме притесняват големите очаквания, които ме карат да се мобилизирам и да се покажа във върхова форма. Надявам се и сега да е така. Като знам с какъв екип работя, имам увереност да продължа“, призна Маринов.

„Семейството ми винаги ме е разбирало. Имам дъщеря на 23 години и син, който след няколко дни ще навърши 18 години. Добри деца са“, допълни той по повод емоциите, с които прие министерския пост вчера.
В четвъртък президентът Румен Радев отправи критики във връзка с номинацията на Маринов за министър. Той заяви: „Просто е парадоксално: премиерът маха министър на вътрешните работи  заради мърлявата работа на полицията, както той се изрази. А по закон тази мърлява работа се планира, организира, ръководи и контролира от главния секретар на МВР, който пък съответно, заради тази мърлява работа, се предлага за министър. Аз не го разбирам това”.

Маринов коментира това изказване с думите: „Всеки има право на мнение и на оценка, още повече президента като върховен глава на държавата. Но аз стъпвам на фактите“. Маринов изброи резултатите откакто е на поста главен секретар на МВР – с 8% по-малко регистрирани битови престъпления и тенденция на намаляване на жертвите на катастрофи в сферата на пътната безопасност.

„Енергията, която даваме за противодействие между институциите, трябва да я отдаваме, за да свършим работа и да дадем сигурност на хората“, допълни той.

Относно ареста на разследващи журналисти в Радомир, за който писаха и чужди медии, той поясни: „Колегите са арестували лица, които с фенерчета отиват на местопрестъпление. Снети са им сведения, както биха били снети сведения от всеки нормален гражданин, който се е намирал на местопрестъпление“.

 nova.bgКоментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *