Медиите и социолозите също трябва да подпишат споразумение за почтеност и толерантност – www.359news.bg

Медиите и социолозите също трябва да подпишат споразумение за почтеност и толерантност

Коалиция „КОД-Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП” подписа споразумението, предложено от гражданско движение ДНЕС, за политическа почтеност и толерантност в изборната кампания. С подписването на споразумението политическите сили декларират, че интересите на България и на българските граждани са най-важната причина да участват в предстоящите избори, както и че независимо от изборните резултати, ще работят за развитието на диалога с гражданското общество и за укрепване на авторитета на България в ЕС.

От името на „КОД-Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП” споразумението подписаха лидерите на НДСВ д-р Антония Първанова и на партия „Обединена България” Илиана Раева.

RIT_0073 RIT_0112 RIT_0080

Д-р Първанова предложи същото „Споразумение за политическа почтеност и толерантност” да бъде подписано и от медиите и социологическите агенции.

 
„Защото ще ми се да вярвам, че ако до днес това споразумение и клаузите в него не бяха факт, те от момента на подписването ще станат факт. Но пък практиката , въпреки споразумението, не е така успешна – нито по отношение на купуване на гласове, нито по отношение на толерантност, нито по отношение на използване на медии и социологически агенции. Затова колкото повече неправитлествени организации и политически партии се присъединяват към вашите усилия, мисля че толоква повече работата ни ще се цивилизова по време на избори и не само по време на избори. И ще можем да говорим за европейски политики и какво са свършили досега депутатите , какво ще свършат , а не само какви компромати ще успеят да извадят . И така – предложете на медиите и на социологическите агенции да подпишат споразумението”. С тези думи се обърна д-р Първанова към инициаторите на споразумението от движение ДНЕС и към представителите на медиите.

 

„Първо искам да благодаря за тази инициатива , която е много важна. Това е нашето първо участие на политическата сцена. Като лидер на „Обединена България“ и като част от „КОД-Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП” бих искала да кажа, че само факта, че с д-р Първанова сме тук , въпреки натоварената програма, показва отношението към вашата инициатива“ , каза Илиана Раева.

 

„Аз мисля, че нашата същност е толерантност и ние не бихме могли да водим друга кампания. Аз съм израснала с феъйрплей и така отговорно заявявам , че нашата коалиция ще бъде най-яркият пример за това как трябва да се води една кампания – позитивна”, заяви още Илиана Раева.
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *