Меглена Кунева в Стара Загора: Ако живеем умно, ще живеем богато – www.359news.bg

Меглена Кунева в Стара Загора: Ако живеем умно, ще живеем богато

Ако живеем умно, ще живеем богато, ако живеем глупаво ще бъдем бедни. Икономиката на 21 век е различна. Дори съвременните земеделски машини правят толкова операции, колкото и един самолет. Но само 3.5% от земеделците у нас са завършили курс или имат земеделско образование. Помислете само колко губим от незнание. Това заяви водачът на евролистата на Реформаторския блок и лидер на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева в Стара Загора, където беше на среща със симпатизанти.

Пропадаме в образованието. Това е силна сирена за опасност. Инвестициите идват при образованите хора и просветени общества. Трябва да се събудим за новите реалности в света и да развием дигиталната икономика, призова Кунева. Цял живот хората трябва да се учат за новостите, това е и социалната интеграция, обясни тя. Трябва да бъдем здрава и образована нация, която живее добре, подчерта Кунева.

Договорих максималното количество възможни за България европейски средства за първия програмен период – по регламент може да бъде максимум 4% от БВП, заяви Кунева. С тези договорени 13.5 милиарда, гордо мога да кажа, че съм най-големият инввеститор в страната ни, каза тя. За съжалание ние не усвоихме и половината от тях. Второ, усвоихме средства за магистрали, но те не са всичко. Работните места и тяхното качество трябва да бъде измерителят на европейските проекти, заяви Кунева. След като имаме висока безработица е важно всяко евро в българската икономика да създава работни места, подчерта тя. Дори при строежа на пътища говорим за интелигентна икономика, говорим за шумоизолиращ асфалт, даде пример Кунева.
България е зависима енергийно и не става дума само за опасност от спиране на кранчето. Като малък пазар, ние не можем да договорим по-евтина цена на газа, колкото една голяма страна като Германия, например. Ето защо е изключително важно да станем съоснователи на Европейски енергиен съюз, който да договаря по-евтини цени на едро газ за 500 милиона потребители, каза тя. 

Реформаторският блок тръгва на дълъг път и той няма да е лек, но това е само началото, заяви лидерът на СДС и председател на Предизборния щаб на РБ Божидар Лукарски в Стара Загора. Сигурен съм, че благодарение на нашите съмишленици, това начало ще е успешно и ще стигнем до там, че в крайна сметка ще управляваме по най- добрия начин България, каза той.
Лукарски беше категоричен, че Реформаторският блок е единствената алтернатива за успешно развитие на страната ни и само кандидатите от реформаторската листа могат да представят България по най-успешния начин в Европа. Изключително съм горд, че водач на нашата листа е Меглена Кунева, ако не беше тя главен преговарящ, сега нямаше да провеждаме избори за Европейски парламент, каза Лукарски. Подкрепете ни, защото тези избори имат значение и те са прелюдия за голямата битка за България, която се надяваме да поведем през есента, предизвиквайки предсрочни парламентарни избори, каза той. Направете избор с № 10 в евробюлетината, подчерта Божидар Лукарски.

Лидерът на БЗНС Николай Ненчев каза, че борбата за доброто продължава цял живот. Ако възродим български дух, всичко ще си дойде на място, заяви той. Духовните травми върху българите са най-трудно лечими, заяви земеделският лидер. Но съм обнадежден, защото виждам голяма подкрепа от месеци наред от хората, които идват на срещи с РБ. Когато има вяра и подкрепа за добрите политики от народа, тогава и политиците могат да бъдат успешни, заяви Ненчев. Мястото на мафията е в затвора, а не сред хората на свобода, беше категоричен той. На първо място е важно европейските средства да стигат до обикновените хора, до дребните и средни стопани, които сега са ощетени, посочи той. Ако РБ вземе властта убедително, ще възроди българското село, каза Ненчев .
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *