Министър Танева ще проверява скандала около верига за бързо хранене – www.359news.bg

Министър Танева ще проверява скандала около верига за бързо хранене

Министърът на земеделието Десислава Танева ще направи проверка по скандала между Българската агенция по безопасност на храните и веригата заведения за бързо хранене, които обвиниха Агенцията в рекет.
След като собственикът на веригата за дюнери Аладин Харван обвини Агенцията по храните в тенденциозно отношение заради отказ да плати десет хиляди евро такса „спокойствие“, последва светкавична реакция от директора на Агенцията Пламен Моллов. Той отрече обвиненията и заяви, че ще сезира прокуратурата за нанесени морални щети и уронване престижа на структурата. Днес представители на фирмата се срещнаха с министъра на земеделието Десислава Танева, оставиха ѝ документите по случая и поискаха оставката на Пламен Моллов.
Биляна Томова, мениджър на веригата, добави:
Министър Танева се ангажира с подкрепа в борбата ни срещу корупцията. Ангажира се да провери случая и да предприеме всички необходими действия. Лично тя няма как да освободи господин Моллов.Вчера фирмата е подала жалба до парламентарната комисия за борба с корупцията, каза още Томова и уточни, че скоро очакват и други представители на бранша да излязат публично в тяхна подкрепа.
Днес инспектори на Агенцията по храните отново са влезли за проверка в предприятието./bnr.bg,БГНЕСКоментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *