МИНИСТЪРЪТ НА КУЛТУРАТА Д-Р ПЕТЪР СТОЯНОВИЧ ЩЕ НАПРАВИ РАБОТНИ ПОСЕЩЕНИЯ В РЕПУБЛИКА СЪРБИЯ, УНГАРИЯ И АВСТРИЯ – www.359news.bg

МИНИСТЪРЪТ НА КУЛТУРАТА Д-Р ПЕТЪР СТОЯНОВИЧ ЩЕ НАПРАВИ РАБОТНИ ПОСЕЩЕНИЯ В РЕПУБЛИКА СЪРБИЯ, УНГАРИЯ И АВСТРИЯ

В периода от 26 февруари до 2 март 2014 г. министърът на културата д-р Петър Стоянович ще направи работни посещения в Република Сърбия, Унгария и Република Австрия.

Целта на визитата на министър Стоянович в Сърбия на 26 февруари 2014 г. е провеждане на разговори с посланика на Република България в Белград г-н Ангел Димитров и запознаване със ситуацията около сградата на „ул. „Светогорска” 36 във връзка с използването й за нуждите на Български културен институт в Белград, откриването на който предстои.
В рамките на посещението на Петър Стоянович в Австрия на 27 и 28 февруари 2014 г. ще бъдат уточнени детайлите по финализирането на преговорите за подписването на Спогодбата между правителството на Република България и правителството на Република Австрия за сътрудничество в областта на културата, образованието, науката и младежта. По време на престоя си във Виена министър Стоянович ще проведе и работна среща с г-жа Елена Шекерлетова, посланик на Република България в Австрия, като ще се запознае и с дейността на Българския културен институт „Дом Витгенщайн”. На 28 февруари 2014 г. д-р Петър Стоянович ще присъства на официалното откриване на изложбата „Символи на българската идентичност” в Галерията на „Дом Витгенщайн” във Виена, посветена на Националния празник на Република България.

На 1 март 2014 г. в Будапеща министър Стоянович ще проведе срещи с представители на Българското републиканско самоуправление в Унгария за обсъждане на подготовката и реализирането на културни прояви във връзка с предстоящото честване на 100-годишнината от неговото създаване. В Будапеща д-р Петър Стоянович ще проведе работна среща с г-жа Бисерка Бенишева – посланик на Република България в Унгария, ще се запознае и с дейността на Българския културен институт в Будапеща.

Снимка: www.cross.bgКоментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *