Мирните преговори между Киев и проруските сепаратисти в Минск се провалиха – www.359news.bg

Мирните преговори между Киев и проруските сепаратисти в Минск се провалиха

Мирните преговори между Киев и проруските сепаратисти в Минск се провалиха, след като за близо четири часа не бе постигнат осезаем напредък към ново примирие, предаде Ройтерс. Представителите на Киев и на сепаратистите си отправиха остри взаимни обвинения в саботиране на срещата.

Пратеникът на украинското правителство, бившият президент Леонид Кучма, заяви, че представителите на сепаратистите са саботирали срещата, като поставили ултиматуми и са отказали да обсъдят план за мерки за бързо прекратяване на огъня и изтегляне на тежкото въоръжение.
От своя страна, представителите на т. нар. Донецка и Луганска народни републики заявиха, че на преговорите страните само са разменили мнения за урегулиране на обстановката в Донбас. Те посочиха, че искат украинският президентПетро Порошенко да издаде заповед на армията за спиране на огъня. Един от представителите на сепаратистите – Денис Пушилин каза, че те са готови за диалог, но не и за ултиматуми от страна на Киев.

Междувременно двете страни в конфликта в Източна Украйна обявиха, че за последното денонощие в продължаващите сражения са загинали поне 40 души./bnr.bg,БГНЕС
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *