Младеж е задържан за убийството на 87-годишна жена във врачанско село – www.359news.bg

Младеж е задържан за убийството на 87-годишна жена във врачанско село

Снимка: iStock

19-годишен младеж е задържан за убийството на възрастна жена от врачанското село Маролад.

Инцидентът е станал миналата седмица, но днес прокуратурата ще иска постоянното задържане на предполагаемия извършител.

87-годишната жертва е нападната посред нощ вероятно с цел грабеж, макар че според началника на полицейското управление в Бяла Слатина – Красимир Йончев, „до момента не е установено да е имало кражба“.

По тялото на възрастната жена е имало видими следи от удари с твърд предмет. Намерили са я съседи, след като в сряда не се появила на двора, както обикновено. Според тях жената е била удряна с щанга.

Задържаният младеж, с прякор Джанката, е добре познат на полицията – има регистрации за различни криминални деяния. Той е съсед на жертвата, българин. И преди е посягал на жената.
„Не мога да кажа как е извършено убийството, тъй като тече досъдебно производство. Имаме лице, което е евентуален извършител, работата по документиране на случая продължава и след като приключи досъдебното производство, ще се каже по какъв начин, как и кой е извършителят“, заяви Йончев.

Селото е настръхнало и настоява за най-тежко наказание на виновника.

През последните години Малорад нашумя с множеството кражби, припомня кореспондентът ни Маргарита Стефанова. Преди време ви показахме как само за месец са извършени 30 грабежа.

През 2014 г. в селото беше пратена жандармерия заради жесток побой на възрастни хора –сем. Лисичкови.

Според Йончев обаче „селото е спокойно като цяло. В рамките на последните три години непрекъснато има полицейско присъствие – минимум два патрула денонощно. Селото като цяло е обезпечено с полиция“.

В Малорад е назначена и частна охрана.В началото резултатите бяха видими. Впоследствие 1/3 от абонатите се отказаха, защото изгубиха доверие в нея, не виждат патрулната кола да минава, каза кметът Цено Цоловски. Той призна, че има постоянно присъствие на полицейски патрул.

Кметицата на община Борован – Десислава Тодорова, каза, че няма бюджет за разполагането на камери, защото сметката на общината е запорирана от 11 януари заради стари задължения./bTV
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *