Моноспектакъл „Ефигения“ – www.359news.bg

Моноспектакъл „Ефигения“

19.01.2016
19:30-20:30


АТЕЛИЕ ПЛАСТЕЛИН
ЗАЛА1
СОФИЯ, УЛ. „ЦАР СИМЕОН“ 48

Моноспектакъл „Ефигения“ на Маргарита Петрова

Моноспектакъл „Ефигения“ на Маргарита Петрова
Идея и изпълнение: Маргарита Петрова
Драматург: Веселин Рад
Художник: Здравка Кантарева
Продължителност: 60мин.
19 (вторник) и 29 (петък), януари: 19:30 часа
Цена 10лв.

Моноспектакълът „Ефигения“ на Маргарита Петрова е провокиран от многопластовостта на Ефигения – главният образ в пиесата, написана от драматурга Веселин Ангелов-Рад. Специфичната архитектура на Ателие Пластелин до голяма степен е свързана с построяването на спекталъла.
Многопластовостта на образа се среща с многопластовостта на пространството. Драматургичният образ си взаимодейства с пространството и с помощта на актрисата Маргарита Петрова случват една симбиоза на духа.
„…Една история за измерението наречено „Дух“. Въплътена в тялото, тя-душата разговаря, търси, бунтува се в него. “Философски“ настроена ,,реално“ неизмерима, ,,езотерично“ навсякъде покълва, дава плод. Ефигения-жената… Дълги паузи. Молитви…“

Местата са ограничени!

За резервация: marga_5@abv.bg/ или в страницата на събитието

Билетите се продават на място.

Маргарита Петрова е завършила бакалавърска степен „Актьорско майсторство“ в НБУ гр. София. Артист на свободна практика. Участва в различни артистични и социални проекти. Още като студентка участва в социален проект за работа с деца в неравностойно положение “ Лятна Театрална Академия“ с. Широка лъка. От 3 години с Пътуваща Академия е в различни градове на България. През 2006 г. с още две актриси – Милена Станойевич и Стилияна Кръстева създават авторския автобиографичен спектакъл „Егасимус Актрисите“, темата на спектакъла е: Кои сме ние? Как да се продадем на пазара на труда след завършване на висшето си образование? Спектакълът има два сезона в Център за култура и дебат “ Червената къща“, гр. София. „Егасимус Актрисите“ участва в семиотична школа на НБУ, септемрви 2006, Созопол; Международен театрален фестивал „Варненско лято“ Варна- 2007; Фестивал на малките театрални форми /Враца, 2007; „13-то Бианале за млади артисти от Европа и Средиземноморието“, Бари – Италия, 2008; Puzzle Festival – Бургас, 2008; 23-то издание на „Festival International Servantino Callejero del CLETA“ в Гуанахуато Мексико, 2009.
Започва да се занимава с Театър на сетивата „Лабиринт театър“, като през 2006г. се включва в първия уъркшоп с водещ Юън Бриок.
През 2008 г. Маргарита Петрова се среща с доц. д-р Катерина Илкова, която я въвежда в света на кукления театър. Работи в куклен театър „Илкова театър“ до 2012 г. През 2014 започва своите изследвания върху текста на пиесата “ Ефигения – игуменката на едно царство“ на Веселин Ангелов – Рад. През 2015 г. създава моноспектакъла „Ефигения“, провокирана от пространството на Ателие пластелин. Продължава да се занимава със социални и театрални проекти. Работи и с деца. Провежда арт терапия в център за деца и младежи „Св. Константин“ и провежда занимания с глина за малки и големи. Има 2 съвмесни изложби в София.
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *