Мотив: Пуленк – www.359news.bg

Мотив: Пуленк

20.01.2016
19:00-21:00


НДК
ЗАЛА 7
СОФИЯ, БУЛ. БЪЛГАРИЯ №1

Мотив: Пуленк
20.01.2016г., 19:00ч.
Национален дворец на културата, зала 7

СЪБИТИЕТО
Концерти „Мотив“ продължават сезона си с нов партньор в лицето на „Евробет“. Компанията застава зад предстоящите концерти като оказва изключителната си подрепа в реализирането на пет впечатляващи програми с изпълнители от цяла Европа.

В първата от тях, на 20.01.2015г., се фокусираме върху личността на Франсис Пуленк, който израства в охолство, а през живота си никога не посещава музикално учебно заведение. Каква музика пише един бохем в Париж ще разберем на четвъртия концерт от поредицата „Мотив“. Основен акцент в събитието ще бъде рядко изпълняваният секстет за пиано и дървени духови на френския композитор. Прецизност, въображение и майсторство – това брилянтно и изключително свежо произведение ще изиска абсолютния максимум от изпълнителите. Впечатляващото сценично музикално присъствие на ансамбъла си ще демонстрират Петьо Колев (флейта), Асен Цветанов (обой), Явор Добрев (кларинет), Таня Стайкова (фагот), Михаил Михайлов (валдхорна) и Венета Нейнска (пиано). Освеноригиналната френска композиция, в програмата ще прозвучат също интригуващите танци за дървен духов квинтет на унгареца Ференц Фаркаш и очарователния квинтет оп. 16 на Лудвиг ван Бетовен.
Традиционният вече подарък към гостите от винения бранд „Artistique“ на винарска изба „Домейн Менада“ ще бъде поднесен по време на предконцертния разговор с музикантите.

ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ
Петьо Колев, флейта
Асен Цветанов, обой
Явор Добрев, кларинет
Таня Стайкова, фагот
Михаил Михайлов, валдхорна
Венета Нейнска, пиано

БИЛЕТИТЕ
SMART билети – 10.00 лв. (минимум два броя до 18.01.2015 – ограничено количество)
Стандартен билет: 20.00лв. (на www.modo.bg или в Билетния център на НДК)
Билети за ученици и студенти: 5.00лв. (на място преди концерта)/» Източник: Modo Bulgaria
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *