На „Трафалгар“ запалиха светлините на главната коледна елха във Великобритания – www.359news.bg

На „Трафалгар“ запалиха светлините на главната коледна елха във Великобритания

Красива 80-годишна елха, докарана от Норвегия и висока 21 м, грейна снощи в празнични светлини на лондонския площад „Трафалгар“, предаде ТАСС.

БГНЕС

Церемонията беше подробно отразена на специална страница в Twitter, създадена от управата на централния лондонски район Уестминстър. Началото на тържественото запалване на светлините даде лорд-кметът на Уестминстър Линдзи Хол и кметът на Осло Мариане Борген.

 

Вграден видеоклип

Alex@amhn1973Wonderful to be in for the tree lighting ceremony this evening 🇳🇴 🇬🇧🎄👍

Виж другите туитове на Alex

По традиция, започнала през 1947 г., коледната елха, която краси центъра на Лондон до началото на януари, пристига всяка година във Великобритания с кораб през Северно море. Елхата е израз на благодарността на норвежците към Великобритания за помощта, оказана им през Втората световна война. В годините на нацистката окупация норвежкото кралско семейство и правителството в изгнание живели и работели в Лондон.

БГНЕС

Елхата на пл. „Трафалгар“ е украсена скромно – със звезда на върха и спускащи се гирлянди от лампички, както е прието в Норвегия.

БГНЕС

Подарък за присъстващите на тазгодишната церемония беше изгряващата звезда на норвежката рап-сцена, певицата Майра. Бежанката от Сиера Леоне, установила се през 1998 г. със семейството си в норвежкия град Берген, рапира на местния норвежки диалект.
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *